Головна Новини Суспільство події Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО)

СБУ викрила українське конструкторське бюро, яке для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму

27 вересня 2021, 14:25
Поділіться публікацією:

В Україні викрили велике конструкторське бюро у Дніпрі, яке тісно співпрацювало з окупаційною владою Криму. Зловмисники займалися модернізацією об’єктів енергетичної інфраструктури півострова, формально прикриваючись афілійованими підприємствами з РФ. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО)

СБУ викрила українське конструкторське бюро. Фото СБУ

Дане конструкторське бюро отримувало значні контракти від уряду РФ. Вартість лише одного з них становила близько 260 млн рублів ($3,5 млн).

Серед їхніх проєктів ‒ виконання конструкторських робіт на об’єктах АО "КримТЕЦ": "Сімферопольської ТЕЦ", "Камиш-Бурунської ТЕЦ" і "ТЕЦ Сакських теплових мереж".

Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО) - фото 2
Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО) - фото 3
Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО) - фото 4
Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму (ФОТО) - фото 5

"Зловмисники діяли не напряму: щоб обійти український закон і "не співпрацювати з окупантами", вони створили декілька компаній в РФ. Саме вони й були формальним прикриттям цієї діяльності: брали участь у тендерах; від їх імені укладалися угоди щодо реконструкції енергетичних об’єктів окупованого півострова", — йдеться у повідомленні СБУ.

У ході обшуків, проведених в офісному приміщенні та за адресами мешкання зловмисників, вилучено:

- технічну документацію щодо проведення робіт на підприємствах, розташованих на ТОТ АР Крим;

- платіжні картки російських банків;

- печатки утворених на території РФ афілійованих компаній.

Наразі слідчими СБУ у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України, здійснюється низка експертиз.

Планується повідомлення про підозру організаторам злочинної діяльності. Тривають слідчі дії для встановлення і покарання всіх причетних осіб. Викриття незаконної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Як раніше інформував портал "Коментарі", кримська поліція спільно з СБУ затримала ексвійськового, що зрадив присязі та вступив до "самооборони Криму".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

DruG

28 вересня 2021, 11:34

Так обеспечьте работой, чтоб люди не искали, где б им поработать чтоб деньги были семьи обеспечить. Вот так устроился конструктором работать, так еще и сел, за то что хотел территориальную целостность изменить )))

Morrison

28 вересня 2021, 09:38

"КрымТЭЦ": "Симферопольского ТЭЦ", "Камыш-Бурунской ТЭЦ" и "ТЭЦ Сакских тепловых сетей".– так это оккупанты расстарались? Или это инфраструктура украинского Крыма?:) которая работает для граждан Украины в оккупации? а как ремонт ТЭЦ содействует "изменению или свержению конституционного строя, или захвату государственной власти, изменению границ территории или государственной границы Украины"? штаны уж оденьте... и лучше расследуйте почему я 30 лет плачу коммуналку и налоги, а вместо канализационных люков вижу на тротуарах пеньки и доски:)


Новини