Головна Новини Суспільство події Кримська поліція спільно з СБУ затримала екс-військового, що зрадив присязі і вступив до "самооборони Криму"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кримська поліція спільно з СБУ затримала екс-військового, що зрадив присязі і вступив до "самооборони Криму"

Фігуранта було затримано на території Херсонської області

20 вересня 2021, 17:35
Поділіться публікацією:

За даними поліцейських, у 2014 році колишній військовослужбовець передавав окупантам інформацію щодо переміщення українських літаків над повітряним простором АР Крим. Правоохоронці затримали фігуранта на території Херсонської області, йому оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України — державна зрада та участь в незаконному збройному формуванні, повідомляє Нацполіція.

Кримська поліція спільно з СБУ затримала екс-військового, що зрадив присязі і вступив до "самооборони Криму"

Нацполіція - фото з відкритих джерел

За словами керівника кримської поліції  Віталія Стрижака,  колишній військовослужбовець упродовж лютого-березня 2014 року,  знаходячись на тимчасово окупованій території  Криму, передавав інформацію військовим Російської Федерації про переміщення українських літаків над повітряним простором півострова.

Кримська поліція спільно з СБУ затримала екс-військового, що зрадив присязі і вступив до ”самооборони Криму” - фото 2
Кримська поліція спільно з СБУ затримала екс-військового, що зрадив присязі і вступив до ”самооборони Криму” - фото 3
Кримська поліція спільно з СБУ затримала екс-військового, що зрадив присязі і вступив до ”самооборони Криму” - фото 4

Крім того, зловмисник  брав участь у  блокуванні  території та злітно-посадкової смуги аеропорту з метою недопущення приземлення українських повітряних суден з материкової частини України. Водночас зловмисник допомагав приймати російські військові літаки з окупантами на борту.

Він додав, що фігуранта затримано на території Херсонської області. Слідчі дії проводяться за оперативного супроводу працівників СБУ та  за процесуального керівництва прокуратури АР Крим та міста Севастополя.

"Наразі слідчі поліції Криму оголосили зловмиснику підозру  у державній зраді та участі в незаконному збройному формуванні Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15-ти років", — повідомив керівник поліції Криму  Віталій Стрижак.

Раніше у материалі видання "Коментарі" йшлося про те, що СБУ припинила незаконне вивезення деревини за кордон. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини