Головна Новини Суспільство події Українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger: не переходьте за посиланням
commentss НОВИНИ Всі новини

Українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger: не переходьте за посиланням

Аферисти розсилають повідомлення нібито від компанії Facebook

22 липня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

Аферисти стають все хитрішими і вигадують різноманітні способи, як роздобути кошти довірливих жертв. Шахраї надсилають користувачам повідомлення у Facebook Messenger, в яких просять перейти за посиланням. Однак робити цього не варто. Про нову онлайн-аферу розповів користувач Василь Шевчук у Facebook, пише РБК-Україна.

Українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger: не переходьте за посиланням

Українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger - фото з відкритих джерел

"Увага !!! Якщо ви отримали через Facebook Messenger шахрайську публікацію (як на фото) не переходьте за посиланням в ній — це "лохотрон ", — написав чоловік у публікації.

До посту він додав скріншоти з повідомленнями від зловмисників. На одній з них можна побачити повідомлення нібито від самого Facebook, який відзначає 20 річницю.

Українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger: не переходьте за посиланням - фото 2

На другому зображенні користувачеві повідомляють про те, що той нібито виграв 7 тисяч гривень. Однак, щоб їх забрати, потрібно розповісти про цю акцію і пройти реєстрацію, ввівши особисті дані, які потім шахраї можливо зможуть використовувати в особистих інтересах.

Українцям розповіли про шахрайство в Facebook Messenger: не переходьте за посиланням - фото 3

Нагадаємо, що досить часто на вулицях країни шахраї просять у перехожих мобільний телефон, щоб здійснити важливий дзвінок. Після того як жертва дозволяє зателефонувати, зловмисник переховується з телефоном в невідомому напрямку. Схема обману не є новою, проте з її допомогою шахраї продовжують орудувати, наживаючись на людях.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Служба безпеки ПриватБанку викрила шахрайську схему, в якій аферисти використовують логотип і айдентику банку. Фахівці з кібербезпеки ПриватБанку відзначили, що сайт створений з метою наживи завдяки своїм шахрайських схем. У ньому аферисти використовують посилання на нереальні інвестиційні проєкти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини