Головна Новини Суспільство події У заповіднику "Хортиця" знайшли звалище хімічних відходів
commentss НОВИНИ Всі новини

У заповіднику "Хортиця" знайшли звалище хімічних відходів

Звалище хімічних відходів знайшли активісти на Хортиці

13 січня 2022, 19:05
Поділіться публікацією:

Неподалік  міста Запоріжжя на території  вітчизняного заповідника, що на острові Хортиця,  місцеві активісти знайшли небезпечні відходи малознайомих отрутохімікатів. Багато мішків та контейнерів якісь зловмисники вивантажили на місці, що  межує з однією з місцевих туристичних баз. Про це інформують активісти групи "Наш острів" в соціальних мережах.

У заповіднику "Хортиця" знайшли звалище хімічних відходів

На острові Хортиця виявили звалище отрутохімікатів (фото з відкритих джерел)

Більшість тари та контейнери вже були пошкодженими. На світлинах можна побачити, що всередині небезпечної тари був засипаний небезпечний порошок фіолетового кольору.

 На металевих бочках  та на частинах контейнерів є надписи, що попереджують про отруйні хімікати, що несуть загрозу життю.

Екологи  та запорізькі активісти з цього приводу підготували письмові звернення, які відправили до запорізької влади  та на адресу керівників "Хортиці".

Очільник Національного заповідника Максим Остапенко розповів про свою реакцію представникам місцевого порталу "061" на цей неприємний інцидент на своїй території.

За його словами, фахівці "Хортиці"  все оглянули та зробили перевірку, склали відповідні документи та направили листи  на адресу міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в ДСНС.

 Вивезення  небезпечних отрутохімікатів -  в компетенції комісії з надзвичайних ситуацій.  Тому від нас  було прохання до міської влади міста Запоріжжя  допомогти нам. Адже ми не можемо знати, які там були присутні отрутохімікати і як з ними поводитись,- резюмував Максим Остапенко.

До четверга, 13 січня звалище хімічних відходів на землі екологічно чистої Хортиці було знешкоджене. Тепер представники відповідних органів з’ясовують, хто міг зробити такий варварський вчинок на території відомого українського заповідника. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  на острові Хортиця сталася масштабна пожежа.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини