Головна Новини Суспільство події У Запорізькій області окупанти приєднали одну громаду до так званої "ДНР
commentss НОВИНИ Всі новини

У Запорізькій області окупанти приєднали одну громаду до так званої "ДНР

У Розівській ТГ Запорізької області окупанти влаштували псевдореферендум

19 квітня 2022, 22:18 comments1166
Поділіться публікацією:

Жителів  тимчасово окупованої Розівської громади в Запорізькій області загарбники примусили  брати участь у псевдореферендумі та голосувати за "тимчасове приєднання до так званої "ДНР".Про це повідомив очільник  Пологівської  райдержадміністрації Артур Крупський.

У Запорізькій області окупанти приєднали одну громаду до так званої "ДНР

Окупанти провели незаконний референдум (фото з відкритих джерел)

"2 березня 2022 року було окуповано територію Розівської ОТГ. Окупанти деякий час проводили роботу з місцевим населенням, проводили так званий перепис. Потім вивісили прапори так званих "ЛДНР" і був приїзд одного з ватажків цієї терористичної організації", — розповів   керівник РДА.

Як зазначив Артур Крупський, загарбники запрошували  мешканців до місцевого  будинку  культури  на збори. Там були присутні  переважно старші жителі і переселенці з міста Маріуполь.

"Там було озвучено про так званий референдум або волевиявлення людей за те, щоби провести "вибори мера", нового активу села, а потім звернення до так званої "ДНР" про тимчасове приєднання, поки не буде захоплено Запоріжжя", —  проінформував  посадовець.

Керівник РДА сказав, що  такий псевдореферендум — фейковий і незаконний, що приніс  загрозу жителям  Розівської громади.

Відповідну заяву направили до правоохоронців. Відомі прізвища і імена колаборантів   Голова цієї  РДА  закликає співвітчизників не бути учасниками  "референдумів", що проводять загарбники.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти розпочали штурм українських позицій у Маріуполі. Російські окупанти основні свої сили кинули, щоб придушити головне вогнище українського опору в заблокованому Маріуполі. Запеклі бої точаться в районі заводу "Азовсталь". Ворог намагається придушити спротив українських захисників. Мета в окупантів, як і раніше, одна – повністю вибити ЗСУ з Маріуполя.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини