Головна Новини Суспільство події У Рубіжному окупанти поцілили в цистерну з азотною кислотою: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Рубіжному окупанти поцілили в цистерну з азотною кислотою: що відомо

В Луганській області стався витік азоту через обстріли з боку окупантів

5 квітня 2022, 12:25
Поділіться публікацією:

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що в Рубіжному в результаті обстрілу окупантами стався витік азотної кислоти. Місцевих мешканців просять дотримуватися правил безпеки та не полишати укриттів. Людям нагадують закрити двері та вікна, слідкувати за напрямом вітру.

У Рубіжному окупанти поцілили в цистерну з азотною кислотою: що відомо

Фото Фейсбук

"В Рубіжному ворожий снаряд влучив у цистерну з азотом. Яка там була кількість азоту нам точно не відомо. Піднявся яскраво-іржавий дим. Ця речовина достатньо токсична. Ми не знаємо, куди піде ця хмара. Краще перечекати в укритті. Навіть в укритті одягніть зволожену содовим розчином маску. Дихайте виключно через вологу тканину. Ми з'ясували через працівників заводу, що там була кислота", — говорить голова ОВА.

Азотна кислота впливає на дихальну систему, очі, слизові оболонки, викликаючи опіки та отруєння. У людей від отруєння азотною кислотою  з'являються ознаки бронхіту, бронхіоліту, запаморочення, сонливість, у важких випадках може статися набряк легенів. Також азотна кислота викликає некроз рогової оболонки та кон'юнктиви очей.

Тому наразі громадяни в зоні ураження мають використовувати протигази або захисні маски для обличчя, Переди використанням маски слід просочити содовим розчином.

Якщо азотна кислота потрапила в очі — їх необхідно промити проточною водою протягом 10-30 хвилин. При попаданні кислоти на шкіру — обробіть уражену поверхню содним розчином, водою з милом.

Як повідомляв портал, Центр громадського здоров'я надав рекомендації, що робити громадянам в разі виникнення хімічної аварії. В разі виникнення ситуацій, слідуйте вказівкам місцевої влади та ДСНС. В залежності від того, витік якої речовини стався, треба застосовувати різні методики власного порятунку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини