Головна Новини Суспільство події У Миколаєві відновили водопостачання після обстрілу окупантів рф: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У Миколаєві відновили водопостачання після обстрілу окупантів рф: що відомо

Кирил Тимошенко скуштував воду, яку вживають жителі Миколаєва

13 травня 2022, 19:12
Поділіться публікацією:
У Миколаєві розв'язали проблему з водопостачанням. Після того як російський обстріл у квітні вивів з ладу єдине джерело постачання води в місто. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.
Посадовець відвідав місто та скуштував воду, яку вживають жителі міста.
"Скуштував у Миколаєві воду, яку місцеві вимушено набирають на вулицях, бо водогін розбомбили росіяни. На смак як чистий героїзм та неминуча перемога. Спочатку нам казали — відремонтувати наразі неможливо — територія тимчасово окупована. Та коли російські примхи могли завадити українцям налагодити нормальне життя", повідомив Тимошенко.
Окрім цього, він повідомив, що проблему водопостачання вирішено. У місті води вдосталь, її постачають у різні способи та навіть привозять з інших міст.
"Проблему вирішено і фактично врятовано місто від гуманітарної катастрофи. Наразі у водопроводі вже є технічна вода. Якщо до повномасштабного вторгнення росії місто отримувало 75-80 тисяч кубометрів води на добу, то зараз – 60 тисяч, і ситуація постійно покращується. Окремо подають питну воду з новостворених свердловин – її додатково очищують, вода прекрасна – перевірив особисто. Питну воду можна вільно набрати на вулиці, також фасовану привозять до міста з інших областей – води реально вдосталь",- повідомив Тимошенко.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що на диверсифікацію джерел водопостачання Кабмін надав Миколаєву 56 млн грн. Як заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, таке рішення було ухвалено, 3 травня, на засіданні Кабміну. За його словами, забезпечення безперебійної роботи підприємств житлово-комунального господарства, які є об'єктами критичної інфраструктури, є одним із пріоритетів Кабміну.

У Миколаєві відновили водопостачання після обстрілу окупантів рф: що відомо

У Миколаєві відновили водопостачання (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини