Головна Новини Суспільство події У Мережі з'явився останній запис з крейсера "Москва"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мережі з'явився останній запис з крейсера "Москва"

Диспетчер повідомляв про проведення пасивного порятунку екіпажу

15 травня 2022, 14:33 comments1155
Поділіться публікацією:

У Мережі з'явився останній запис з крейсера "Москва"

Крейсер. Фото: з відкритих джерел

13 квітня флагман Чорноморського флоту "Москва" було знищено українськими ракетами "Нептун". Перед тим, як крейсер пішов на дно, диспетчер встиг доповісти про те, що сталося. Аудіозапис розмови був облікований на сторінці "Оперативне командування "Південь"" у соціальній мережі Facebook.

На тлі виючих сирен після влучення ракет, диспетчер доповідав, що в крейсері дві пробоїни, одна з нижче ватерлінії. Також він повідомив про проведення пасивного порятунку екіпажу.

"Другий буксир – підтверджую. 6.9.0, підтверджую, позаштатна. Як чуєте? Москва-перший, дві пробоїни, гвинт став, закопався, ляже на бік, крен 30 градусів, підтверджую – пробоїна нижче за ватерлінію, місток відрізаний – мовчить. Провести буксирування немає ходу на зближення. Нема ходу на зближення. Проводимо пасивний порятунок екіпажу", — говорив диспетчер.

Нагадаємо, 13 квітня з'явилися повідомлення про пожежу на кораблі "Москва". Пізніше стало відомо, що пожежа на крейсері виникла після прицільного влучення ракет. Варто зазначити, що корабель "Москва" атакував українських прикордонників на острові Зміїний. Українські моряки вибрали час для атаки, коли на морі був шторм, провели розвідку та засліпили РЛС корабля з безпілотника та завдали удару двома ракетами.

Сайт "Коментарі" поінформував про те, що тало відомо скільки коштує крейсер "Москва" і чому це важка втрата для агресора. Докладніше читайте у нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що на місці з крейсером "Москва" було знищено його командира — капітана першого рангу Купріна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини