Головна Новини Суспільство події У київській школі – спалах кишкової інфекції
commentss НОВИНИ Всі новини

У київській школі – спалах кишкової інфекції

Деякі діти – у лікарнях, а інші лікуються вдома

9 вересня 2024, 15:46
Поділіться публікацією:

В одному з загальноосвітніх навчальних закладів Києва зареєстрували спалах гострої кишкової інфекції серед учнів. Інцидент стався у п’ятницю, повідомляють у Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб, інформує портал "Коментарі".

У київській школі – спалах кишкової інфекції

Дитина в лікарні, фото з відкритих джерел

Наразі, всі хворі були бактеріологічно обстежені на кишкову групу інфекцій. Частина з них перебуває на лікуванні в медичних закладах міста, інші – проходять амбулаторне лікування під наглядом сімейного лікаря.

Зазначається, що ДУ "Київський міський ЦКПХ МОЗ України" проінформувала ГУ Держпродспоживслужби в м. Києві та Департамент охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) про випадки захворювання. Розпочато епідеміологічне розслідування.

У лабораторному центрі нагадали, що гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай такі хвороби спричиняють бактерії або віруси, що потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи забрудненою водою, а також у разі недотримання гігієни рук.

Симптоми гострих кишкових інфекцій:

- слабкість,

- підвищення температури,

- біль у животі,

- блювота і діарея.

Для профілактики таких інфекцій необхідно мити руки, посуд, продукти, відокремлювати сиру їжу від готової, а також ретельно готувати їжу та зберігати при безпечній температурі, що під час відключень світла є особливою проблемою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

В Україні проводитимуть імунізацію від смертельно небезпечної хвороби, яка вражає всіх теплокровних тварин і людину.

Характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи й закінчується летально.

Робочі групи вручну розкладатимуть принади із вакциною з обов’язковим урахуванням усіх небезпечних факторів. Принада має вигляд невеликих брикетів (розміром з коробок сірників) із запахом м'ясо-кісткового борошна, всередині яких капсула із вакциною. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях, та безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, вакцина стабільна в польових умовах.

Людей просять не чіпати знайдені приманки з вакциною, їх пізніше знайде лисиця. Що це за хвороба та як від неї уберегтися – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини