У Хмельницькому ТЦК відреагували на смерть чоловіка, який після ВЛК потрапив до лікарні

Хмельницький Територіальний центр комплектування заперечує причетність до смерті чоловіка, який потрапив до лікарні після проходження ВЛК.

Жителька Хмельницького Наталія Антонюк повідомила, що її сина Андрія Панасюка "захопило ТЦК", "познущались" та не надали медичної допомоги, коли чоловік про неї попросив. Через кілька днів чоловік помер у лікарні. На інцидент відреагували у Хмельницькому ТЦК.

У Хмельницькому ТЦК повідомили, що Андрію Панасюку була вручена повістка для уточнення даних та проходження ВЛК. Як зазначають у ТЦК під час перевірки з’ясувалось, що чоловік уникав служби та перебував у розшуку.

"Під час проходження ВЛК в громадянина було виявлено захворювання. Ураховуючи це, його направлено на до обстеження до медичного закладу. Погіршення стану здоров’я військовозобов’язаного та настання летального випадку відбулось вже в медичному закладі під час до обстеження", - запевняють у ТЦК.

Також у Хмельницькому ТЦК заперечили, що працівники військкомату здійснювали погрози, або ж чинили тиск на чоловіка.

"Інформація, яка розповсюджується в соцмережах про ігнорування скарг громадянина на стан здоров’я - не відповідає дійсності. Як і про фізичний вплив чи погрози зі сторони військовослужбовців територіального центру комплектування", - додали в ТЦК.

Нагадаємо, що за словами матері загиблого Наталія Антонюк, її сина не відпускали з приміщення ТЦК, а на прохання про допомогу, нібито заявили, що йому "під Авдіївкою допоможуть".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач сухопутних військ відреагував на скандали пов'язані з працівниками ТЦК.

Також "Коментарі" писали про випадок незаконної мобілізації, коли на війну відправили 19-річного студента.