Головна Новини Суспільство події У горах Грузії загинув українець: що відомо про трагедію
commentss НОВИНИ Всі новини

У горах Грузії загинув українець: що відомо про трагедію

Тетнульд перекладається як "біла", адже вершина гори постійно покрита снігом і з неї стікають льодовики

5 вересня 2021, 15:55 comments1294
Поділіться публікацією:

Український альпініст Петро Борис загинув в горах Грузії. Про це повідомляється на сторінці "Пласт — український скаутинг" у Facebook. Відомо, що Петро загинув після сходження на гору Тетнульд, висота якої сягає 4852 метри над рівнем моря.

У горах Грузії загинув українець: що відомо про трагедію

Загиблий пластун Петро Борис, фото Facebook

Повідомляється, що Петро багато подорожував, любив гори та альпінізм. Чоловік входив до складу куреня Сіроманці, брав активну участь у заходах і їздив до таборів.

Тетнульд перекладається як "біла", адже вершина гори постійно покрита снігом, з неї стікають льодовики Оіш, Нагеб, Адіш та інші. Гора розташована недалеко від кордону з російською Кабардино-Балкарією на грузинській ділянці Безенгійської стіни.

Стіна відноситься до Головного Кавказького хребта в регіоні Верхня Сванетія. Гора двоголова, складається з древніх кристалічних порід.

Як повідомляв портал "Коментарі", гору Чогорі, яку називають "горою-вбивцею", підкорили непальські альпіністи. Гора Чогорі залишалася єдиним 8-тисячником, на який альпіністи не могли піднятися в зимовий час через погодні умови. Ця гора є другою за висотою гірською вершиною (8611 метрів), поступаючись тільки Евересту, але при цьому вона дуже складна для сходження.

Також ми писали, що у горах Туреччини знайшли зниклого безвісти українського альпініста, який перестав виходити на зв'язок. Під час прогулянки альпініст зійшов зі стежки й заблукав. Незабаром він зателефонував своїм друзям і повідомив про це, зазначивши, що, перебуваючи в пошуках правильного шляху, пошкодив щиколотку. Як виявилося пізніше, альпініст дістався до найближчого села, де зміг зарядити телефон і зв'язатися з друзями, повідомивши про своє місцеперебування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини