Головна Новини Суспільство події У Чорному морі затонув корабель із українським екіпажем: є загиблі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чорному морі затонув корабель із українським екіпажем: є загиблі

На борту було 13 осіб, усі — громадяни України

11 березня 2021, 12:56
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 11 березня, у водах Чорного моря неподалік берегів Румунії сталася кораблетроща — пішов на дно суховантаж "Volgo Balt 179". Повідомляється, що судно було зареєстрованим у Росії, однак вся команда екіпажу має українське громадянство. Найпершими інформацію про аварію корабля повідомили представники Grup Servicii Petroliere, організації, яка займається рятувальною операцією.

У Чорному морі затонув корабель із українським екіпажем: є загиблі

На борту суховантажу був український екіпаж. Фото із відкритих джерел

Повідомлення про аварію рятувальники отримали о 04:40. Трагедія сталася за понад 70 миль від морського порту Констанца. Саме у цей населений пункт обіцяють доставити вцілілих членів екіпажу суховантажу.

За попередніми повідомленнями румунських та російських ЗМІ, затонулий "Volgo Balt 179" направлявся до Румунії із Ростова-на-Дону, йдучи під прапором Коморських островів. Судно побудували та спустили на воду ще у 1973 році, його вантажопідйомність складала 3500 тонн.

Причин кораблетрощі поки не повідомляється. Утім, за інформацією місцевого Агентства з порятунку людського життя в морі (ARSVOM), нині в Чорному морі поблизу Румунії спостерігається ускладнення погодних умов. Рятувальникам довелося працювати за важких умов, подекуди хвилі досягають висоти 4 метрів та більше.

Усього на судні перебувало 13 осіб, серед яких одна жінка. Десятьом членам екіпажу вдалося допомогти одразу, нині вони знаходяться у медичному відсіку рятувального корабля GSP Falcon. Двоє осіб, на жаль, загинули, пошуки ще одного члена команди ведуться й досі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що при спливанні японський підводний човен протаранив корабель. Подробиці та кількість жертв можна дізнатися у нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться інформація про попередню аварію суховантажу із українцями на борту — трагедія сталася у акваторії Туреччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини