Головна Новини Суспільство події У Чернігові власниця турагентства та медики торгували підробленими COVID-сертифікатами
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чернігові власниця турагентства та медики торгували підробленими COVID-сертифікатами

За останні два місяці зловмисники збагатились на пів мільйона гривень

27 жовтня 2021, 20:40
Поділіться публікацією:

В обласному центрі Чернігівської області керівниця місцевої  туристичної фірми та двоє працівників медичної сфери організували злочинний бізнес, реалізуючи жителям регіону фальшиві коронавірусні сертифікати. Про це інформує пресслужба ГУ Нацполіції  Чернігівщини.

У Чернігові власниця турагентства та медики торгували підробленими COVID-сертифікатами

У схемі були задіяні власниця турагентства, лікар та медсестра (фото Нацполіції)

 Біля витоків "злочинного промислу" стояла 52-річна директорка туристичної фірми. Саме вона шукала охочих і пропонувала їм придбати ці важливі документи про вакцинацію  без відвідування лікарів. Багато жителів регіону звертались до махінаторів, аби придбати тут ці  фальшиві сертифікати, хоч і не мали  їхати на відпочинок.

 Підприємиця перебувала в злочинній змові з чернігівськими медиками, які їй "допомагали". Вносили відповідні дані до електронної бази даних про ніби проведені щеплення. Після цього оформляли паперові документи, завірені підписами та печатками.  Сфальсифіковані відомості  вже були введені в електронний реєстр, то й додаток "Дія" теж  показував наявність документу про щеплення  в людини, якій  не робили вакцинацію. Тому і вартість цих підробок була високою – коштувала 250 доларів.

 За день своєї "роботи" тут реалізували 20 фальшивок. Тому тільки за два місяці організатори злочинного бізнесу на вакцинації поклали до своєї кишені більш як пів мільйона гривень. Гроші замовники приносили з собою.

Чернігівські поліціянти відразу провели одночасні обшуки в усіх учасників цього туристично-сертифікатного бізнесу. Знайшли  та вилучили комп’ютери, печатки, бланки медичних документів та декларацій, банківські картки, мобільники та вже готові для реалізації коронавірусні  фальшивки.

Порушено та розслідується кримінальне провадження, яке кваліфікується за ч. 3 ст. 362 ККУ. Це — несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї. Винним світить чимале покарання  – це тюремне ув’язнення терміном до шести років і з позбавленою можливістю займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Чернігові пенсіонер хотів спалити себе на порозі газової компанії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

28 жовтня 2021, 14:00

Математика вообще не сходится... 20 сертификатов по 250 долларов - это почти 150 тыс. грн в день. Откуда полмиллиона за 2 месяца?


Новини