Головна Новини Суспільство події У Чехії загинули дві українки: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії загинули дві українки: що сталося

Трагедія у Чехії: зіткнення поїздів забрало життя двох українок

6 червня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:

Пізно ввечері 5 червня на перегоні неподалік Пардубиці сталося зіткнення пасажирського та вантажного поїздів, внаслідок якого загинуло четверо людей, включаючи двох громадянок України.

У Чехії загинули дві українки: що сталося

У Чехії загинули дві українки: що сталося

Згідно з попередньою інформацією від прес-служби МЗС України, пасажирський потяг "Прага — Кошице" компанії RegioJet та вантажний поїзд ČD Cargo зіткнулися біля станції Пардубіце. У пасажирському складі знаходилися причіпні вагони, які прямували до українського міста Чоп.

На місці події було оперативно організовано координаційний штаб, куди увійшли представники місцевих правоохоронних органів та служб порятунку. Рятувальні роботи завершилися до 4-ї години ранку, проте наслідки аварії відчуваються досі.

Загалом внаслідок інциденту 34 особи отримали поранення різного ступеня тяжкості, більшість з яких було надано медичну допомогу на місці, а кількох постраждалих було госпіталізовано до найближчих медичних закладів міст Пардубіце та Градець-Кралове.

Консульський відділ України у Брно тісно співпрацює з чеською владою, щоб надати необхідну підтримку та допомогу постраждалим.

МЗС України закликає громадян, які перебувають у регіоні, бути уважними та стежити за повідомленнями офіційних джерел. Розслідування причин аварії триває, а питання безпеки залізничного транспорту знову опинилися у центрі уваги громадськості та уряду.

Раніше “Коментарі” писали, багато українців шукають притулок за кордоном, але зіткнулися з новими проблемами, цього разу — в Чехії. Відмови в оренді житла через національну приналежність стали бичем для багатьох українців .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини