Головна Новини Суспільство події Трагедія в Запоріжжі: хто винен у пожежі в інфекційній лікарні
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія в Запоріжжі: хто винен у пожежі в інфекційній лікарні

Поліцейські оголосили про підозру

5 лютого 2021, 12:12
Поділіться публікацією:

Правоохоронці підозрюють, що винним за пожежу в обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі, що сталася 3 лютого, може бути один із працівників. Завідувач господарсько-обслуговувального персоналу отримав підозру, повідомили сьогодні в Міністерстві внутрішніх справ України.

Трагедія в Запоріжжі: хто винен у пожежі в інфекційній лікарні

Пожежа в лікарні в Запоріжжі. Фото: zp.npu.gov.ua

Так, працівнику 1956 року народження інкримінується порушення встановлених вимог пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей (ст. 270 і 272 ККУ). У МВС кажуть, що співробітник порушив вимоги ст. 15 Закону України "Про охорону праці" та посадової інструкції. Не була зупинена робота обладнання з виконання робіт з підвищеною небезпекою, а це створило загрозу життю та здоров'ю людей. Таким чином, під час проведення кисневої терапії в одній із палат-боксів реанімаційного відділення виникла пожежа. Загинуло четверо людей — три пацієнти та лікар-анестезіолог.

Повідомляється, що в цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов побував з терміновим візитом у Запоріжжя після трагедії в інфекційній лікарні.

Як повідомлялося раніше, Зеленський прокоментував трагедію у Запоріжжі. Так, президент пообіцяв зробити все можливе, щоб подібних трагедій більше не траплялося. Президент країни Володимир Зеленський висловив свої співчуття сім'ям загиблих пацієнток і медичного працівника, життя яких перервалося в стінах запорізької лікарні. Він також зазначив, що найстрашнішим є те, що це сталося в саме у лікарні, в місці, де людям повинні дарувати здоров'я і рятувати їх життя.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини