Головна Новини Суспільство події Трагедія у Києві: хто відповість за смерть молодої людини на атракціоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Трагедія у Києві: хто відповість за смерть молодої людини на атракціоні

Прокуратура Києва повідомила подробиці трагічного інциденту на атракціоні

22 липня 2024, 15:38
Поділіться публікацією:

Київська міська прокуратура оприлюднила нові деталі трагічного інциденту на атракціоні, внаслідок якого загинув 20-річний хлопець. Виявилося, що загиблий був на атракціоні разом зі своїм старшим братом, який дивом залишився живим. Відеозапис із місця події підтверджує цей факт.

Трагедія у Києві: хто відповість за смерть молодої людини на атракціоні

Трагедія на атракціоні у Києві: нові деталі від прокуратури

Ірина Винокурова, прес-секретар київської прокуратури, повідомила під час телемарафону, що прокуратура вже звертала увагу на небезпеку цього атракціону ще 2021 року. Проте позиція посадовців КМДА та КП "Плесо" була іншою: вони не вважали атракціон підвищеної небезпеки. В результаті позов прокуратури не було підтримано.

"Тоді було проведено інвестиційний конкурс, під час якого обрали фірму-переможця. Прокурори подали позов до Господарського суду Києва та доводили, що це атракціон підвищеної небезпеки. Відповідне товариство, яке надає ці послуги, має мати досвід роботи з такими небезпечними атракціонами. Але ми не було підтримано. Позиція посадових осіб КМДА, КП "Плесо" та товариства, яке виграло конкурс, була в тому, що вони не вважають, що це атракціон підвищеної небезпеки, і відповідно жодних питань до результатів конкурсу та до переможця бути не може", — Розповіла прес-секретар міської прокуратури

Наразі відомо, що послуги атракціону надавала фізична особа-підприємець, яка орендувала обладнання у переможця конкурсу. Прокуратура має намір з'ясувати, чи відповідав стан атракціону технічним нормам, і лише після цього можна буде говорити про підозрюваних.

“Коментарі.Київ” писали, що правоохоронці в рамках розпочатих кримінальних проваджень уже допитали директора атракціону та персонал.

Відкрито кримінальне провадження за двома статтями: порушення правил безпеки та службова недбалість. Максимальне покарання за цими статтями – до 8 років позбавлення волі. Правоохоронці вже вилучили документи та з'ясовуватимуть, ким і коли перевірявся атракціон, чи були виявлені несправності.

Слідство тільки почалося, і про підозрюваних поки що говорити зарано. Прокуратура має намір вивчити всі обставини справи та притягнути до відповідальності всіх винних у цій трагедії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини