Головна Новини Суспільство події Тікають від війни: де українці просять про статус тимчасового захисту
commentss НОВИНИ Всі новини

Тікають від війни: де українці просять про статус тимчасового захисту

У ЄС вже зареєструвалися 2,3 мільйона українців

28 квітня 2022, 20:33 comments1017
Поділіться публікацією:

В державах Євросоюзу зараз зареєстровано  2,3 мільйона  біженців з України, яким надали тимчасовий захист. Це 44 відсотки  від загальної кількості тих, хто залишив країну з початку війни.Про це повідомляють "Коментарі",  посилаючись на SchengenVisaInfo.com.

Тікають від війни: де українці просять про  статус тимчасового захисту

У країнах ЄС вже зареєструвалися 2,3 мільйона українських біженців (фото з відкритих джерел)

Це статистика, що була наведена за неповних два місяці з 24 лютого по 27 квітня. Представники  агентства заявляють, що  кожного тижня, в середньому, 300 тисяч українських біженців  надають заявки, щоб отримати  статус тимчасового захисту в одній з країн Євросоюзу. Ця процедура дає їм права і важливі можливості на термін від одного до трьох років.

"З початку російського вторгнення Україну залишили всього приблизно 5,3 мільйона біженців, в ЄС з них прибули близько 4,6 мільйона осіб. Понад 2,9 мільйона осіб прибули до Польщі, близько 800 тисяч осіб прибули до Румунії, майже 500 тисяч до Угорщини та 360 тисяч осіб – до Словаччини", — сказано в оприлюдненій  інформації.

При цьому,  майже стовідсотково люди, що просять тимчасового захисту – українські  громадяни. Дві третини з цієї кількості — жінки.

Також з такої кількості звернених не було жодного неповнолітнього без супроводу. Діти теж будуть користуватись  тимчасовим захистом, допоки їм надається доступ до державної освіти.

Як свідчать дані EUAA, менше 1% громадян України (21 700 заяв) просили про надання притулку в країнах ЄС +.  Дев’ять тисяч  заяв про статус біженця було подано тільки в перший тиждень після початку війни. Кількість заяв зменшилась з того часу, як 4 березня  стала чинною директива Євросоюзу про тимчасовий захист.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, скільки біженців виїхало з України.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини