Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки біженців виїхало з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки біженців виїхало з України

Ще мільйони людей не можуть виїхати з України

30 березня 2022, 21:35
Поділіться публікацією:

З початку війни понад чотири мільйони мешканців України покинули рідні місця.Про це повідомляє The Washington Post.

Стало відомо, скільки біженців виїхало з України

Українські біженці (фото з відкритих джерел)

Як заявляють представники ООН, більше 4 мільйонів українців залишили країну. Статистика свідчить, що приблизно 10 відсотків мешканців, що жили тут до російської агресії, залишили  українські міста та села  майже за п'ять тижнів.

"Результат, приголомшливий за своїми масштабами та швидкістю, перетворився на найбільш швидкозростаючу кризу біженців в Європі з часів Другої світової війни. Конфлікт змусив кожну четверту людину покинути свої будинки в пошуках притулку всередині країни або за її межами", — інформують журналісти газети.

Також в березні  The Washington Post написала, що половина малих мешканців України залишили місця, де проживали.

Як свідчать представники агентства ООН в справах біженців, військові дії  на українській території країни змусили залишити свої домівки  майже 6,5 мільйона українців з того часу,  як 24 лютого сюди  зайшла російська бойова техніка. Ще мільйони  біженців не мають змоги евакуюватись з причини підвищених ризиків безпеки, поруйнованих мостів і доріг,  їм не вистачає ресурсів  чи інформації.

"Ми зіткнулися з реаліями масштабної гуманітарної кризи, яка наростає з кожною секундою... 4 мільйони розірваних життів", — сказали в ООН після того, як Львів відвідав  Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

Посадовець Організації Об’єднаних Націй  зазначив, що мета його відвідин — віднайти способи "посилити нашу підтримку людей, постраждалих і переміщених в результаті цієї безглуздої війни".

Як свідчать останні дані УВКБ ООН, більша половина біженців, які перетнули кордон, зупинились в Польщі. Разом з тим,  інші  біженці поїхали в сусідні країни, це — Румунія і Молдова.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що представництво ООН запровадило програму для підтримки регіонів, що приймають переселенців.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини