Головна Новини Суспільство події Представництво ООН запровадило програму для підтримки регіонів, що приймають переселенців
commentss НОВИНИ Всі новини

Представництво ООН запровадило програму для підтримки регіонів, що приймають переселенців

Програма ООН для підтримки українців вже запрацювала у Львові

18 березня 2022, 14:07
Поділіться публікацією:

17 березня міністр соціальної політики України Марина Лазебна зустрілася з представницею верховного комісара ООН у справах біженців  в Україні. Про це повідомляють в прес-службі Кабінету міністрів.

Представництво ООН запровадило програму для підтримки регіонів, що приймають переселенців

Евакуація громадян, фото ДСНС

Наразі перед Україною постала проблема реєстрації внутрішньо переміщених громадян, що виїхали або були евакуйовані з інших областей. Оскільки поки що не можна побачити загальної картини з потребами переселенців, наскільки перевантажена інфраструктура в цих областях. Адже в західних і центральних областях через приплив біженців система надання соціальних послуг перевантажена.

Кабмін прийняв рішення про реєстрацію внутрішньо переміщених осіб 13 березня. Для подачі заяви на отримання статусу переміщеної особи слід звернутися до органів соціального захисту населення районних держадміністрацій, уповноважених осіб громади, ЦНАПу. В майбутньому планується, що заяву українці зможуть подавати через Портал Дія.

Уряд затвердив порядок допомоги населенню у вигляді вчасних соціальних виплат й субсидій, залучення та розподіл гуманітарної допомоги для громадян, нарахування допомог для внутрішньо переміщених осіб, компенсації місцевим бюджетам вартості комунальних послуг.

Представниця комісара ООН в справах біженців повідомила, що вже створено багатоцільову програму підтримки внутрішньо переміщених осіб в Україні. Програма почала працювати в Львівській області, в майбутньому в інших областях, загалом програма розрахована на підтримку 450 тисяч людей.

Реєстр внутрішньо переміщених осіб буде обновлятися, уряд планує запустити інформаційну кампанію в Україні для роз'яснення населенню переваги реєстрації.

Як повідомляв портал, Дмитро Кулеба спрогнозував два варіанти закінчення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини