Головна Новини Суспільство події Сутички під Верховною Радою: що там відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Сутички під Верховною Радою: що там відбувається

Мітинг ФОПів біля стін Верховної Ради: що відомо про ситуацію

25 січня 2022, 16:02
Поділіться публікацією:

25 січня під парламентом зібрався натовп. Наразі мітингарі скандують свої лозунги, серед яких і викрики "Ганьба". Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Сутички під Верховною Радою: що там відбувається

Під парламентом продовжуються сутички з поліцією, фото Facebook/Volodymyr Shvab

Входи та виходи з приміщення Верховної Ради заблоковані. Всередину нікого не пускають, з будівлі теж нікого не випускають. Перед парламентом між правоохоронцями та мітингарями сутички: поліціянти намагаються їх відтіснити. Ті в свою чергу робили спроби прорватися в приміщення парламенту. Є кілька затриманих поліцією, однак точних даних невідомо.

Повідомляється, що серед мітингарів представники бізнесу та приватні підприємці, що прийшли висловити свій протест проти запровадження касових апаратів. Перед натовпом виступали представники опозиції — народні депутати.

Для порталу "Коментарі" нардеп Олексій Устенко пояснив, чому мітингарі намагаються прорватися до парламенту та що відбувається.

"Є кілька причин. Для багатьох підприємців касовий апарат — це великий стрес. Деякі фізично поставити їх не можуть, бо купують товари за готівку. Це важкий процес детінізації економіки. Мітинг під Радою вже схожий більше на політичну акцію", — говорить депутат.

За його словами, якась частина людей підбурюють, щоб прорватися всередину, а хтось хоче подивитись депутатам в очі або щоб їх почули. З іншого боку влада має бути повернута обличчям до народу, бо її утримують платники податків за свої кошти. Тому не може бути такого, щоб чиновники ховалися за охоронцями. Для запобігання таким акціям треба говорити з людьми та знаходити компроміси, додав він.

Як повідомляв портал "Коментарі", в столиці почались протести. Близько тисячі активістів руху SaveФоп заблокували урядовий квартал в центрі Києва, вимагаючи скасування реєстраторів розрахункових операцій, які з 1 січня є обов'язковими для II-IІІ груп ФОП.

Більше відео дивіться на сторінці порталу в Фейсбук



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини