Головна Новини Суспільство події Суперякісна конопля вирощувалась у надсучасній підземній лабораторії на Закарпатті
commentss НОВИНИ Всі новини

Суперякісна конопля вирощувалась у надсучасній підземній лабораторії на Закарпатті

Наркотики у підземеллі виявили поліцейські на Закарпатті

30 вересня 2021, 17:07
Поділіться публікацією:

Під час обшуку у жителя Закарпаття виявили ретельно приховані приміщення, де вирощувалась конопля, повідомляє портал МВС України. 

Суперякісна конопля вирощувалась у надсучасній підземній лабораторії на Закарпатті

Конопля (Cannabis) з підземної лабораторії - фото МВД

Обшук відбувся у одному з невеликих прикордонних сіл Закарпатської області, неподалік містечка Виноградове. Господар будинку — 48-річний чоловік, фігурант справи про наркотики. До нього завітали слідчі з місцевої поліції, оперативники Управління боротьби з наркозлочинністю, бійці Роти особливого призначення. Спершу було виявлено лише невеличкий пучечок коноплі. Тому розпочалась більш ретельна перевірка території. У правоохоронців викликав підозру хлів для свійських тварин. У ньому виявили таємне підземелля з двох кімнат. Кімнати — просторі, с високими стелями, гарно освітлені та ідеально обладнанні для вирощування коноплі найвищої якості. У лабораторіях — останні технічні досягнення для рослинництва: система крапельного поливу, кондиціонери та витяжки, пристрої для збагачення повітря киснем, датчики рівня освітленості, вологи, температури та кислотності грунту. 

У таємному сховку в ідеальних умовах росло майже 700 кущів коноплі високої якості. Після відповідної обробки з них можна було б отримати від наркоторговців 5 млн грн, якби поліція не спрацювала так як потрібно. Також вилучили 300 грам готової висушеної наркотичної речовини, якої б вистачило на 1,5 тис перекурів загальною вартістю орієнтовно 80 тис грн. Ще чоловік зберігав насіння коноплі для майбутнього урожаю та зброю.

Власника нарколабораторії затримано. Йому загрожує до семи років в'язниці за незаконний посів та вирощування більше 50 стебел нарковмісних рослин.

Згідно з дослідженням ЮНІСЕФ, майже 20% українських підлітків пробувало наркотики. Також нагадаємо, що ООН виключило коноплю та маріхуану (медичний канабіс) з переліку небезпечних наркотиків. А Верховна рада України не проголосувала про відповідне рішення влітку 2021 року.

Раніше портал "Коментарі" розвідав своїм читачам про можливість легалізації наркотиків в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини