Головна Новини Суспільство події Суд дав дозвіл на розслідування щодо Азарова: в чому підозрюють посадовця-втікача
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд дав дозвіл на розслідування щодо Азарова: в чому підозрюють посадовця-втікача

Микола Азаров підозрюється в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб

31 травня 2022, 19:28
Поділіться публікацією:

 За дозволом Київського суду  проводитиметься  заочне розслідування діяльності екс- прем'єр-міністра Миколи Азарова. Розслідування проводиться за   справою  про Харківські угоди.

 Суд дав дозвіл на розслідування щодо Азарова:  в чому підозрюють посадовця-втікача

Колишній прем'єр Микола Азаров(фото з відкритих джерел)

Про це повідомляють в Державному бюро розслідувань

 За оприлюдненою правоохоронцями ДБР інформацією, зараз Микола Азаров  підозрюється в державній зраді, вчиненій за попередньою змовою групою осіб.

Як стверджують слідчі,  підписуючи ще 21 квітня 2010 року Харківські угоди, за якими  продовжувався термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму, експосадовець  діяв, як виразник інтересів рф.

"Зміст і умови цієї угоди були нав'язані в Москві президентом РФ Дмитром Медведєвим напередодні його підписання 21 квітня 2010 року", — стверджують  в ДБР.

Слідчі бюро переконані, що колишній український прем’єр  усвідомлював, які наслідки будуть від  продовження перебування російського  Чорноморського флоту  на чималий термін — 25 років. Саме це  сприяло тому, що  збільшилась військова присутність  рф в Криму. Потім ці обставини сприяли ворожій  окупації Кримського півострова в 2014 році.

Важливо, що так звані  Харківські угоди були підписані, перед цим  не пройшовши правової експертизи. Представники  слідства  мають оригінали документів. За даними, які там містяться,  державну зраду високопосадовці Микола Азаров та експрезидент Віктор Янукович здійснили за попередньою змовою.

 Правоохоронці Державного бюро розслідувань додають, що цих колишніх державних діячів в рамках цього кримінального провадження оголошено в розшук.

Важливо, що цьому експосадовцю було оголошено підозру в кримінальному провадженні щодо Харківських угод в березні цього року.

 Зокрема, в них сказано, що місцеперебування російського Чорноморського флоту Росії на  Кримському півострові продовжувалось до 2042 року. На початку війни в 2014 році наша країна денонсувала їх.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Провідний фахівець ДП "Антонов" викритий за підтримку ворога: подробиці.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини