Головна Новини Суспільство Війна з Росією Провідний фахівець ДП "Антонов" викритий за підтримку ворога: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Провідний фахівець ДП "Антонов" викритий за підтримку ворога: подробиці

Працівник вітчизняного підприємства знаходив привід публічно виправдовувати воєнні злочини російських загарбників

31 травня 2022, 18:31
Поділіться публікацією:

Представники контррозвідки СБУ  та фахівці підрозділу безпеки  "Укроборонпрому" викрили  одного з ведучих  інженерів-конструкторів  ДП "Антонов".  Спеціаліст цього вітчизняного підприємства знаходив привід  публічно виправдовувати  воєнні злочини російських загарбників  і агітував  знайомих  підтримувати дії  ворожої  армії.

Провідний фахівець ДП "Антонов" викритий за підтримку ворога: подробиці

Затриманий підтримував армію ворога(фото kobl.gp.gov.ua)

Про це повідомляють Київська обласна прокуратура і  пресцентр СБУ.

Підозрюваний систематично  поширював в соціальних мережах публікації відповідного спрямування,  прославляючи російських окупантів. 

"За даними слідства, протягом березня-квітня 2022 року мешканець Ірпеня, маючи проросійські настрої, поширював у соціальних мережах публікації, спрямовані на підтримку дій РФ та виправдовування її збройної агресії проти України", — розповідають представники Київської обласної прокуратури

Зловмисник на  карті України, яку представляв в своїх публікаціях, показував, що частина українських земель  ніби вже  належить державам-сусідам. "Не має такої країни як Україна. Є окраїна Росії", "Zа наших", "Сила V правде" – саме такі містились в публікаціях та твердженнях підозрюваного українця .

Працівники СБУ мають дані, що цей фахівець  не один раз писав  звернення до президента Росії, прохаючи  надати йому  громадянство іншої країни.

Коли фахівці прокуратури проводили обшук, то  знайшли та вилучили  в зловмисника  комп’ютери та іншу техніку,  мобільні апарати, які  він використовував, займаючись  протиправною  діяльністю, фотографії  і відеоматеріали, які містили антиукраїнський контент. Про це  розповіли  київські прокурори. Ще  знайдено чимало конструкторської документації, яка має  відношення до будівництва літаків.

Мешканець Ірпеня  вже проінформований  про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Тепер винному  може бути передбачене  покарання — це обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без конфіскації.

Зараз в суді знаходиться клопотання про те, який   запобіжний захід йому має бути обраний.

Нагадаємо, що Коментарі інформували про те, що  Українські десантники знищили інженерний підрозділ окупантів (ФОТО).


 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини