Головна Новини Суспільство події Стало відомо, скільки ракет запустили з Білорусі по Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки ракет запустили з Білорусі по Україні: подробиці

Найбільшому бомбардуванню з Білорусі Україна піддалася 1 квітня

4 травня 2022, 22:35 comments1003
Поділіться публікацією:

З початку військової агресії  Росії на  нашу країну, з  сусідньої Білорусі по українським територіям були запущені  більш як  631 ракета. Про це повідомляють представники моніторингової  групи Беларускі Гаюн.

Стало відомо, скільки ракет запустили з Білорусі по Україні: подробиці

З території Білорусі тривають пуски ракет по Україні (фото з відкритих джерел)

Як стверджує це видання, перші запуски  було зафіксовано  9 березня, саме того дня було запущено за мінімальними  підрахунками 35 ракет. До кінця місяця і початку наступного місяця запуски російських ракет  з білоруської території збільшувались з кожним  днем.

Найбільше бомбардування  з  білоруських майданчиків по  Україні  сталося 1 квітня, цього дня ракети направляли  на українські населені пункти що через  10 хвилин, в загальному — не менше 56 боєголовок, які мали ціль прикривати відступ російських  військових  з  української території.

Запуски з  білоруської території  відбуваються і зараз. Останній  запуск був проведений минулого вівторка, 3 травня, об 11:35.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що рф витратила запас ракет, залишилося близько 30%. Загарбники витратили  більшу частину запасу власних високоточних ракет. Про це повідомив журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозэв. За даними, які навів Грозєв, агресори  використали  понад  2/3 своїх ракет. Грозєв каже, що росія  може і сама виготовляти цю високоточну зброю, проте  цикл випуску згадуваної ракети – майже місяць. При цьому, кількість фахівців, які  можуть  управляти цією високоточною смертоносною зброєю, в рф недостатня. Україна ж працює не тільки над знищенням й збиванням ракет, а працює і над виявленням цих людей, які можуть ці ракети програмувати.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини