Головна Новини Суспільство події Спускали собак: лікар з Рівненської області розповів про вакцинацію мешканців села, де стався спалах поліомієліту
commentss НОВИНИ Всі новини

Спускали собак: лікар з Рівненської області розповів про вакцинацію мешканців села, де стався спалах поліомієліту

Громадян спершу обдзвонювали, проте ті на розмови погоджувалися неохоче

22 жовтня 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Жителі Рівненщини зовсім не приязно зустріли медичну бригаду, яка хотіла обстежити малих мешканців цього населеного пункту. Адже тут відбувся спалах небезпечної хвороби – поліомієліту в одній з багатодітних сімей. Про це написав в соціальних мережах очільник місцевої санітарної служби Роман Сафронов.

Спускали собак: лікар з Рівненської області розповів про вакцинацію мешканців села, де стався спалах поліомієліту

Люди спускали собак на лікарів (фото з відкритих джерел)

 Медик в своєму повідомленні зазначив, що селяни не надавали ніякої інформації телефоном, тому  в цей населений пункт приїхала бригада з санітарного управління, аби вивчити ситуацію і допомогти справитись з поліомієлітом. Також обстежити дітлахів, аби знати реальну картину щодо ГРВІ та коронавірусу.

Але поліщуки показали їм,  за влучним висловом  головного санітарного лікаря,  "цивілізацію у всій красі". Вони закривали домівки, втікали до лісу городами, спускали на подвір’ї собак, аби в будинок ніхто не зайшов. Це так "дружелюбно" зустріли обласних спеціалістів.

Очільник  обласної санітарної служби нарікає на таке нерозуміння. Бо люди не хочуть налагоджувати з лікарями ніяких контактів, хоч мають біду в рідному селі. Не приходять в сільську раду, додому не пускають. Не хочуть займатись самоосвітою, прочитати  в мережі про одну із самих безпечних вакцин, яка може запобігати страшній хворобі. Краще дивитись на файних котиків  в соцмережі і не думати про ризики, які чекають на власних дітей.

Нещодавно саме на Рівненщині  відбувся  параліч в крихітної дитини. Це небезпечне захворювання викликає дериват вакцинного штаму поліовірусів 2 типу (Sabin 2). Батьки не робили профілактичних щеплень своїм дітям через релігійні переконання.  В цій родині тяжка недуга виявлена ще у 6 дітей.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Рівненській області водій збив на переході візочок з немовлям.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ірина

23 жовтня 2021, 00:09

Фу, бридко читать. Таким писакам казки-страшилки лише писать. Там навіть лісу нема, щоб городами бігти. На таку пресу треба собак спускать, щоб писать навчились.


Новини