Головна Новини Суспільство події Справа брата судді Вовка: суд визначив запобіжні заходи обом затриманим
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа брата судді Вовка: суд визначив запобіжні заходи обом затриманим

Вищий антикорупційний суд заарештував двох адвокатів, серед яких брат судді Вовка - їх підозрюють в отриманні хабаря в 100 тисяч доларів

9 квітня 2021, 12:59
Поділіться публікацією:

Заарештовано двох адвокатів, у тому числі брата голови ОАСК Павла Вовка, яких викрили на отриманні хабаря в 100 тис. доларів для подальшої передачі суддям ОАСК. Про це повідомляється на офіційному сайті Вищого антикорупційного суду України сьогодні, 9 квітня.

Справа брата судді Вовка: суд визначив запобіжні заходи обом затриманим

ВАКС. Фото з відкритих джерел

Так, Антикорсуд узяв під варту брата голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, адвоката і працівника Служби зовнішньої розвідки Андрія Зонтова. Розмір застави становить 35,18 млн грн.

Другого адвоката – Юрія Донця – також заарештували. Визначено 2,95 млн грн застави.

Нагадаємо, в національному антикорупційному бюро повідомляють, що напередодні двоє адвокатів були спіймані при спробі передачі їм незаконно зароблених грошей. Агенти організації підкреслюють, що ці фінанси нібито збиралися передати в ОАСК, для подальшого розподілу між суддями. Справа, що мала розглядатися, нібито стосувалося ліквідації неназваного товариства.

При обшуку будинку Зонтова було виявлено чимало цінностей і значна сума кешу в іноземній валюті. Були вилучені і євро, і фунти стерлінгів, і рідні українцям гривні. Більше ж усього грошей зберігалися в доларах — агенти НАБУ виявили понад 3,7 млн у цій валюті.

Як повідомлялося, НАБУ повідомляє про затримання двох адвокатів, серед яких рідний брат голови ОАСК Павла Вовка. Їх нібито викрили "на гарячому" в отриманні хабаря в 100 тис. доларів для подальшої передачі суддям ОАСК. Також повідомляється про якесь таємне сховище готівки. "Коментарі" запитали в експертів, куди може завести ця ситуація і чи буде продовження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини