Головна Новини Суспільство події Спалах коронавірусу в дитячому таборі в Одесі: захворіло понад 40 людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах коронавірусу в дитячому таборі в Одесі: захворіло понад 40 людей

Всіх хворих ізолювали, їм зробили ПЛР-тести

17 серпня 2021, 03:25
Поділіться публікацією:

Під Одесою, де днями в ДТП загинули троє поліцейських, в українському дитячому центрі "Молода гвардія" виявили масове захворювання коронавірусом.

Спалах коронавірусу в дитячому таборі в Одесі: захворіло понад 40 людей

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

За інформацією "Думській", симптоми хвороби проявилися у 42 дітей і двох вихователів.

Всіх хворих ізолювали, їм зробили ПЛР-тести. Перші результати виявилися позитивними. Табір закрили на карантин.

В обласному департаменті охорони здоров'я інформацію підтвердили, зазначивши, що 15 серпня було 26 хворих, 16 — їх уже 44.

"Молода гвардія" приймає дітей цілий рік. Тут вони не тільки відпочивають, а й відвідують заняття під час навчального року.

Нагадаємо. як повідомляє головний санлікар України Ігор Кузин, вже в жовтні цього року очікується збільшення кількості хворих коронавірусів. "Найближчим часом ми не очікуємо погіршення ситуації, але як показав минулий рік, то це схоже на ситуацію перед піком захворюваності. Ми очікуємо, що через місяць-півтора кількість хворих COVID-19 підвищиться. За прогнозами це станеться приблизно в жовтні", — інформує Ігор Кузин. За словами головного санітарного лікаря, спалах коронавірусу може статися і раніше, але цього можна уникнути завдяки збільшенню кількості людей, які вакцинуються. Таким чином ми можемо отримати менші наслідки для системи охорони здоров'я і здоров'я людей.

"Якщо показники будуть перевищувати сьогоднішні дані протягом трьох днів, то вже будемо говорити про зонування країни", — додає він. Кузін розповів, що спалахи "Дельти" часто фіксуються в організаціях і в установах освіти, тому не рекомендується починати роботу в великих колективах і навчальний процес, якщо вакциновано менше 80% працівників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини