Головна Новини Суспільство події Смертельна спека у Мецці: 550 паломників загинули
commentss НОВИНИ Всі новини

Смертельна спека у Мецці: 550 паломників загинули

Сотні паломників загинули під час ходжу до Саудівської Аравії

19 червня 2024, 12:07
Поділіться публікацією:

Під час щорічного паломництва Хадж до Мекки сталася трагедія. Щонайменше 550 паломників померли через екстремальну спеку, яка досягла 51.8°C. Серед загиблих більшість – 323 особи – були громадянами Єгипту. Зазначається, що більшість жертв померли від хвороб, пов'язаних із високими температурами, хоча одна людина померла через травми, отримані в тисняві.

Смертельна спека у Мецці: 550 паломників загинули

Смертельна спека у Мецці: 550 паломників загинули

Проблеми виникли через велику кількість незареєстрованих прочан, що призвело до хаосу в таборах. Багато людей залишалися без доступу до води та їжі, що посилило ситуацію.

Йорданське міністерство закордонних справ повідомило, що 14 громадян померли від сонячного удару, а ще 17 зникли безвісти. Саудівська влада обговорює з йорданцями можливість поховання загиблих або їх повернення на батьківщину.

Хадж — це захід за участю мільйонів мусульман з усього світу і є великим управлінським завданням для Саудівської Аравії. Після цієї трагедії влада країни заявила про намір посилити контроль за процесом реєстрації паломників, щоб уникнути подібних подій у майбутньому.

За даними Головного статистичного управління Саудівської Аравії, цього року очікується участь понад 1,8 мільйонів паломників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — із західних пустель Африки наближається несподіваний "гість" до України. Вже 20 червня у більшості регіонів країни прогнозується особливий метеорологічний феномен – пил із Сахари, який поєднується з атмосферними опадами і падає на землю у вигляді брудного дощу. Це може принести не тільки забруднені вулиці та автомобілі, але потенційні загрози для здоров'я.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини