Головна Новини Суспільство події "Слуга народу" Кузьміних пішов з суду після бійки: чому нардеп штовхався з прокурором
commentss НОВИНИ Всі новини

"Слуга народу" Кузьміних пішов з суду після бійки: чому нардеп штовхався з прокурором

Виявилось, що нардеп прийшов до суду без паспорту

7 лютого 2022, 17:37
Поділіться публікацією:

Нардеп "Слуги народа" Сергій Кузьміних покинув залу суду без конвою, але з бійкою. Нагадаємо, сьогодні, 7 лютого, йому мали обрати запобіжний захід у справі про одержання хабара у розмірі 558 тисяч гривень. Нардепа агенти НАБУ затримали "на гарячому" ще 28 січня, але не арештовували через його депутатський "імунітет". Проте підозрюваний ігнорував повістки, тому його оголосили у розшук і тепер вирішили затримати. Нині ж стало відомо, що депутат прийшов у ВАКС на судове засідання без паспорту і суддя його відпустив. Про це повідомляють у Telegram-каналі "СтранаUA", передає портал "Коментарі".

"Слуга народу" Кузьміних пішов з суду після бійки: чому нардеп штовхався з прокурором

Суд. Фото з відкритих джерел

Обрати запобіжний захід нардепу суд не зміг, оскільки з документів, які показав підозрюваний було лише посвідчення народного депутата. А паспорта громадянина України у нього при собі не було. Це, на думку судді, є причиною, яка не дозволяє  встановити його особистість, а отже суддя не впевнений, чи є перед ним саме той підозрюваний, якого хоче затримати НАБУ. Прокурори просять для Кузьміних два місяці арешту або залог в 49,6 тисяч гривень. 

Тоді прокурори хотіли вручити йому повістку на завтрашнє судове засідання, яке має розпочатись завтра о 9-45. Вони намагались його заблокувати, але нардеп проігнорував вручення і штовхнув одного з прокурорів на підлогу. 

Нагадаємо, за інформацією НАБУ нардепа від партії "Слуга народу" підозрюють у одержанні 558 тисяч грн неправомірної вигоди 28 січня 2022 року. За даними слідства, восени 2021 року представнику приватної компанії натякнули, що якщо та планує постачати медичне обладнання лікарням у Житомирській області, варто це питання попередньо узгодити з одним із народних депутатів України. Невдовзі такий контакт між нардепом і представником компанії відбувся. Нардеп пообіцяв сприяння, яке фактично зводилось до забезпечення перемоги у тендерах із закупівлі обладнання коштом бюджету. У відповідь нардеп натякнув, що його "послуги" — не безоплатні і становлять 30% від сум договорів, укладених із лікарнею.

Читайте також: Вдало перемагаємо корупцію: детектив НАБУ пересів на нову іномарку за мільйон




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/stranaua/24210
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини