Головна Новини Суспільство події Схрони з вибухівкою та зброєю виявили на лінії розмежування
commentss НОВИНИ Всі новини

Схрони з вибухівкою та зброєю виявили на лінії розмежування

СБУ виявили вражаючу кількість вибухівки та зброї бойовиків

1 жовтня 2021, 11:48
Поділіться публікацією:

На Луганщині та Донеччині виявлено таємні арсенали бойовиків ЛНР/ДНР, повідомляє портал СБУ.

Схрони з вибухівкою та зброєю виявили на лінії розмежування

Вибухівка, гранати бойовиків ЛНР/ДНР - фото СБУ

У двох виявлених сховищах зберігався тротил, протитанкові та протипіхотні міни, набої для кулеметів та зеніток. Згідно з даними оперативників, арсенал призначався для диверсантів та розвідників бойовиків, які планували чинити безлад на території України. Тайники виявили працівники СБУ Луганщини та Донеччини, спільно з Нацполіцією та Державною службою з надзвичайних ситуації. 

Сховок у Луганській області розміщувався у лісозмузі, у кількох кілометрах від лінії розмежування. Бойовики замаскували між дерев та кущів майже 40 кілограмів шашок з тротилу, запали для вибухівки, під тридцять гранат.

Інший сховок розміщувався неподалік від мирного Маріуполя. У підземному тайнику закопали три коробки із зенітними набоями, біля кілограму вибухівки (тротил), півдесятка мін (протитанкові, протипіхотні, мінометні), майже два десятка гранат, пів сотні стрічок з набоями для кулеметів, автомат, три тисячі набоїв різних калібрів для вогнепальної зброї. 

Між тим за минулу добу 30 вересня у зоні ООС загинув один український військовий, відкривався вогонь 13 разів, з них двічі — із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями. А на добу раніше лунали постріли з гранатометів неподалік сіл на Донеччині -  Павлополя, Новолуганського, Кам'янки, Піски, сіл Луганщини - Кримського, Золотого-4 та ін. В усіх випадках обстріл вівся з гранатометів, мінометів, стрілецької вогнепальної зброї, а безпілотник скинув на українську територію осколкову гранату з площею ураження 70 кв. м! 

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про лікування тяжкопоранених воїнів у київському шпиталі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини