Головна Новини Суспільство події Шестеро українців у полоні — поблизу берегів Нігерії активізувалися пірати
commentss НОВИНИ Всі новини

Шестеро українців у полоні — поблизу берегів Нігерії активізувалися пірати

Інцидент замовчувався агентом, що відправив екіпаж у рейс

19 грудня 2020, 20:20
Поділіться публікацією:

Днями у Гвінейській затоці знову активізувалися пірати: напали на судно і захопили вісьмох членів екіпажу. Шестеро зі зниклих моряків — українці. Новину із посиланням на доньку одного із викрадених моряків повідомив спеціалізований портал Seafarers Journal. Правдивість фактів уже підтвердили у Міністерстві закордонних справ України у коментарі для Укрінформ.

Шестеро українців у полоні — поблизу берегів Нігерії активізувалися пірати

Про долю шістьох українців у полоні піратів поки нічого не відомо. Фото: AP

Напад на вантажне судно Stevia під прапором Камеруна стався ще 16 грудня. Однак інцидент не набув розголосу через мовчанку агента, що відправив екіпаж у рейс, та судновласників. Галас зчинився після того, як соцмережами розлетілося звернення доньки одного із захоплених піратами українців.

"Звертаюся за допомогою. 16.12.2020 року в Нігерії були захоплені в полон 8 осіб (6 українців) із сухогруза STEVIA, власниками якого із травня 2020 року є албанці. Серед заручників — мій тато Семен Іванович Резніченко (40 років), який віддавав себе цій нелегкій професії, старший помічник капітана, громадянин України. На жаль, мені невідомі імена інших членів екіпажу", — йшлося у дописі.

Також дівчина повідомила, що жодного зв’язку із рідними чи бодай представниками компанії судновласника немає. Ніякої інформації про стан здоров’я викрадених моряків не надходило.

Кілька годин тому речник Міністерства закордонних справ України підтвердив інформацію про захоплення шістьох українців піратами у водах Нігерії. За його словами, посольства України в Нігерії та Албанії впроваджують відповідні заходи реагування на ситуацію. Особливий контроль за справою взяли на себе представники Департаменту консульської служби МЗС України.

Світ продовжує божеволіти: раніше "Коментарі" повідомляли про вибух лікарні із пацієнтами, хворими коронавірусом, у Туреччині.

Також на порталі писали, що окупований Донбас увійшов до переліку найнебезпечніших для туристів місць світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини