Головна Новини Суспільство події Окупований Донбас — у переліку найнебезпечніших місць світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупований Донбас — у переліку найнебезпечніших місць світу

«Сусідами» ОРДЛО за небезпечністю стали Лівія, Афганістан та Ірак

19 грудня 2020, 14:46 comments1120
Поділіться публікацією:

Території Донецької та Луганської областей, на яких із 2014 року відбуваються воєнні дії, поповнили список найнебезпечніших місць для туризму. До таких висновків дійшла міжнародна організація International SOS.

Окупований Донбас — у переліку найнебезпечніших місць світу

Донбас потрапив до переліку екстремально небезпечних місць світу. Колаж: NewsTracker

Інтерактивна мапа, розроблена компанією, регулярно оновлюється згідно із повідомленнями про ті чи інші події в світі. Рівень безпечності туризму у різних країнах оцінюється за кількома критеріями. Зокрема, відслідковуються будь-які політичні протести, соціальні заворушення, поширення хвороб (у тому числі пандемій), а також кількість дрібних та жорстоких злочинів.

Окупований Донбас, на думку представників волонтерської організації, належить до регіонів із найвищим — екстремальним рівнем небезпеки. Це означає, що на цій території держконтроль та правопорядок мінімальні або взагалі відсутні, майже не функціонують державні і транспортні послуги. Також існує висока можливість зазнати нападу збройних формувань. Загалом "екстремальні" території зазвичай майже недоступні для подорожей іноземців.

Частині Донецької та Луганської областей "склали компанію" чимало "гарячих" точок планети. Зокрема, до країн із екстремальним рівнем небезпеки належать Сомалі, Південний Судан, Малі, Лівія, Афганістан, Сирія, значна частина Іраку.

Варто зазначити, що в цілому Україну оцінюють як державу із середнім рівнем небезпеки для організації туризму. До таких відносяться і значні частини Азії та Південної Америки. "Помаранчеве" забарвлення повідомляє мандрівникам, що на обраній ними території періодично відбуваються політичні заворушення, повстання чи жорстокі акції протесту. Також можна очікувати значної кількості насильницьких злочинів, у тому числі і расових.  

До регіонів із "зеленим" — найнижчим — рівнем небезпеки на планеті потрапили Гренландія, Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Словенія.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що народні депутати продовжили дію особливого статусу Донбасу ще на рік.

Також на порталі можна дізнатися про кількість українських в’язнів у Криму та на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини