Головна Новини Суспільство події Шахраї в Україні використовують схему обману з таксі: як не стати жертвою
commentss НОВИНИ Всі новини

Шахраї в Україні використовують схему обману з таксі: як не стати жертвою

З картки починають списуватись суми за різні замовлення, які можуть бути з різних регіонів країни, на суми у тисячі гривень

10 січня 2022, 15:01
Поділіться публікацією:

Шахраї в Україні активізували схему обману довірливих громадян. Аферисти запевняють українців, що є співробітниками відомих у країні служб таксі, надсилаючи клієнтам підтвердження. Після того, як користувач передає код, з банківських карток списуються кошти. З такою схемою зіткнувся читач "Дніпро Оперативний".

Шахраї в Україні використовують схему обману з таксі: як не стати жертвою

Шахраї в Україні використовують схему обману з таксі - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що шахрай дзвонить, представляючись таксистом відомої в Україні служби. Він заявляє, що хотів підтвердити поїздку від клієнта, але випадково припустився помилки в цифрі телефонного номера і активація поїздки надіслалась не тій людині. Потім "таксист" просить продиктувати код, відправлений вам.

Аферисти вже з іншого телефону встановлюють програму з платіжною системою, вводять ваш телефонний номер та код із повідомлення. Так, зловмисникам вдається отримати доступ до облікового запису, до якого прив'язана банківська картка. Після цього з картки починають списуватись суми за різні замовлення, які можуть бути із різних регіонів країни, на суми у тисячі гривень.

Зазначається, що шахраї для своєї афери можуть використовувати будь-яку службу таксі, яка має платіжну систему. Тому за жодних обставин не потрібно передавати дані третім особам.

Шахраї в Україні використовують схему обману з таксі: як не стати жертвою - фото 2

Зазначимо, що раніше у Міністерстві внутрішніх справ розповідали, як аферисти, перебуваючи в одній Мережі Wi-Fi з іншими українцями, можуть перехоплювати банківські дані, повідомлення чи паролі. Правоохоронці дали рекомендацію використовувати інтернет, який надає оператор зв'язку, а не той, що у вільному доступі.

Раніше на порталі "Коментарі" - Шахраї у Польщі все частіше обдурюють українців: названо найпопулярніші схеми обману.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини