Головна Новини Суспільство події Сепаратистська ботоферма готувала провокації на Одещині
commentss НОВИНИ Всі новини

Сепаратистська ботоферма готувала провокації на Одещині

Зловмисники поширювали фейкову інформацію, спрямовану на розпалення міжнаціональної ворожнечі

8 травня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Служба Безпеки України розсекретила і знешкодила мережу "ботоферм" та інтернет-агітаторів, які готували провокації на Одещині й підбурювали місцевих жителів до протиправних дій. Про це повідомила прес-служба СБУ.

Сепаратистська ботоферма готувала провокації на Одещині

Ботоферма - фото з відкритих джерел

За інформацією правоохоронців, п'ятеро жителів Одеси проводили інтернет-агітацію із закликами українців до сепаратизму, просували в мережі фейкову інформацію, а також здійснювали зйомки для пропагандистських сюжетів, що, в тому числі мали транслюватися російськими медіа.

Планувалося, що відзняті матеріали мали створити напружену суспільно-політичну обстановку в регіоні задля подальшої її дестабілізації на початку травневих свят.

Під час обшуків у підозрюваних працівники СБУ вилучили трудові книжки Російської Федерації, паспорти для нагород так званого "Євразійського Союзу" та інші пропагандистські матеріали, які мали розповсюджуватись у місті під час 9 травня.

Також оперативники одеського СБУ заблокували роботу "ботоферми". Вона використовувалася для поширення в інформаційному просторі антиукраїнських та інших протиправних закликів.

Нагадаємо, що двом російським хакерам в США загрожує до 20 років позбавлення волі за кібератаки на американські фінансові установи.

Додамо, що у квітні 2021 року Служба Безпеки України запобігла масштабній кібератаці російських спецслужб на державні сайти. Передбачалося, що завербований росіянами запорізький програміст надішле заздалегідь підготовлений файл українським високопосадовцям, що запустить в дію шпигунські програми для викрадення інформації.

Також у квітні 2021 року суд Сполучених Штатів Америки засудив до 10 років позбавлення волі за хакерські атаки на великі фінансові компанії громадянина України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини