Головна Новини Суспільство події Як в Україні фальшивомонетники збували майже чверть мільйона доларів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Як в Україні фальшивомонетники збували майже чверть мільйона доларів США

СБУ затримала групу фальшивомонетників: збували майже чверть мільйона доларів США

29 вересня 2021, 12:20
Поділіться публікацією:

В Україні заблокували потужний канал збуту підробленої іноземної валюти. Під час спецоперації у Києві співробітники служби безпеки затримали двох організаторів угруповання фальшивомонетників. Про це повідомили в Службі безпеки України (СБУ).

Як в Україні фальшивомонетники збували майже чверть мільйона доларів США

СБУ викрила схему. Фото СБУ

Зловмисники намагалися збути 240 тис. підроблених доларів США. Встановлено, що банкноти були високої якості, їх фальшивість не розпізнавали більшість технічних засобів перевірки.

"Ділки пропонували підробку за ціною 50-60% від вартості номіналу. З метою приховати протиправну діяльність зловмисники збували їх окремими траншами у декілька етапів", — йдеться у повідомленні.
Як в Україні фальшивомонетники збували майже чверть мільйона доларів США - фото 2

За матеріалами кіберфахівців СБУ, зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 199 (зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти, за попередньою змовою групою осіб, вчиненого повторно, в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Наразі проходять невідкладні слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до неї.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що цілий арсенал зі зброєю виявили співробітники Служби безпеки України під час антитерористичних навчань на кордоні з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини