Головна Новини Суспільство події СБУ викликає Шарія на допит: підозра дійшла до адресата
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ викликає Шарія на допит: підозра дійшла до адресата

Блогера очікують у СБУ 22 лютого

16 лютого 2021, 17:53
Поділіться публікацією:

Блогера Анатолія Шарія, якому Служба безпеки України оголосила про підозру в державній зраді і порушенні рівноправності громадян, викликали на допит 22 лютого. Про це повідомляє видання "Українська правда", посилаючись на коментар прес-служби правоохоронного відомства.

СБУ викликає Шарія на допит: підозра дійшла до адресата

Анатолія Шарія викликають на допит - фото з відкритих джерел

"Порядком А. Шарій викликаний на допит, який має відбутися 22 лютого. Рішення про оголошення Анатолія Шарія в розшук буде прийнято в разі його неявки на допит. Додаткові деталі не розголошуються, триває досудове розслідування", — передають у виданні.

Нагадаємо, що напередодні СБУ оголосила про підозру блогеру Анатолію Шарію. Як стверджують представники відомства, у слідчих достатньо доказів протиправної діяльності Шарія, що досить шкодила національній безпеці України. Інформаційна сфера, в якій блогер працює спільно зі своєю дружиною Ольгою, постійно повниться проросійськими наративами, які і розповсюджували подружжя. Вважається, що у СБУ достатньо підстав, щоб стверджувати — публікації, створені Анатолієм Шаріем, могли виготовлятися на замовлення іноземних структур. Очевидно, мова йде саме про Російську Федерацію.

Підозра стосується двох статей КК — ч.1 ст.111 та ч.1 ст.161. У першому випадку Шарію інкримінують державну зраду, в іншому — приниження національної честі та гідності, розпалювання ворожнечі тощо.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що одному з депутатів Верховної Ради була вручено підозра за так зване "кнопкодавство". Так в народі прозвали голосування нардепів не тільки за себе, але і за своїх колег.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини