Головна Новини Суспільство події Самоспалення на Хрещатику: відома особистість і справжні мотиви потерпілого
commentss НОВИНИ Всі новини

Самоспалення на Хрещатику: відома особистість і справжні мотиви потерпілого

У чоловіка опіки 98 відсотків тіла і мінімальні шанси на життя, - ЗМІ

13 жовтня 2020, 10:43
Поділіться публікацією:

Самоспалення в центрі Києва в неділю, 11 жовтня, здійснив ветеран АТО Микола Микитенко. Його товариші спростували версію про те, що чоловіка підштовхнуло до суїциду нещасливе кохання. Про це повідомляють "Факти".

Самоспалення на Хрещатику: відома особистість і справжні мотиви потерпілого

Микола Микитенко. Фото: facebook.com/vidsich

49-річний ветеран АТО з позивним Ворон підпалив себе на Хрещатику в ніч на 11 жовтня. Незадовго до цього він залишив повідомлення на своїй сторінці в Facebook.

"Думаю зараз, як же буду горіти?!... Як і Василь Стус?! Чи вистачить мені сил довести, що Україна — понад усе. Мене все дістало! Побратими, виходьте, беріть зброю в руки та захищайте нашу Україну", — написав ветеран.

Товариші потерпілого запевняють, що ні про яке нещасливе кохання не могло бути й мови. Микола — сімейна людина. У нього є дружина і дочка, яка працює у військовому ліцеї імені Івана Богуна.

Микола Микитенко пішов на фронт добровольцем у 2014 році. Брав участь в боях під Слов'янськом. Після поранення поблизу гори Карачун отримав інвалідність, але все одно повернувся після лікування на фронт.

Доброволець був не задоволений тим, як президент Володимир Зеленський ставився до бійців, що захищають Україну на передовий, і часто публічно критикував його за це. Вирушаючи на Хрещатик, військовий надів свою форму і всі ордени.

"Тут йдеться про суто політичні мотиви. Він не згоден зі стратегією влади, з розведенням військ і повзучою російською окупацією. Повірте, він розумів, що він робить. Він не намагався загасити себе. Це зробила молодь, яка проходила повз. Вони штовхнули його в фонтан", — розповіла дочка потерпілого журналістам "Суспільного".

Станом на вечір, 12 жовтня, військовий був в лікарні без свідомості. У нього опіки 98% тіла. І лікарі майже не дають шансів на життя.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Росії акт самоспалення скоїла головний редактор опозиційного видання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини