Головна Новини Суспільство події Російські окупанти обікрали музеї у Маріуполі: скільки експонатів вивезено
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські окупанти обікрали музеї у Маріуполі: скільки експонатів вивезено

До окупованого Донецька вже вивезли більш, аніж 2 тис. творів мистецтва

28 квітня 2022, 16:27 comments1393
Поділіться публікацією:

Російські окупанти не тільки знищують місто, вбиваючи мирних мешканців, але й викрадають унікальні експонати з музеїв Маріуполя. Рашисти підтвердили викрадення та вивезення більш ніж 2 тис. унікальних експонатів з музеїв Маріуполя. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комітету гуманітарної та інформаційної політики.

Російські окупанти обікрали музеї у Маріуполі: скільки  експонатів вивезено

Окупанти викрадають унікальні експонати з музеїв Маріуполя (фото з відкритих джерел)

За інформацією відомства, до окупованого Донецька вже вивезли більш, аніж 2 тис. унікальних експонатів та творів мистецтва.

"Окупанти "звільнили" Маріуполь від історичного та культурного спадку. Рашисти підтвердили викрадення та вивезення в Донецьк більш ніж 2 тис. унікальних експонатів з музеїв Маріуполя.Це оригінальні роботи Архипа Куїнджі та Івана Айвазовського. Стародавні ікони та унікальний рукописний сувій тори. Виготовлене венеційською типографією для маріупольських греків Євангеліє 1811 року та більш як 200 медалей з музею медальєрного мистецтва Харабета",- йдеться у повідомленні.
Стало відомо, що у міській раді Маріуполя вже готують документи про викрадення творів мистецтва з музеїв Маріуполя.
"Маріупольська міська рада готує матеріали до правоохоронних органів для початку кримінального провадження та звернення до Інтерполу",- заявили у комітеті.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти продовжують знищувати Маріуполь російські окупанти продовжують наносити авіаудари по "Азовсталі". Саме там, в підземних бункерах рятується близько 2 тисяч мирних жителів та інших. За добу підприємство витримує 35 авіаударів. Захисники дістають з під завалів потерпілих. Народний депутат Сергій Тарута на своїй сторінці у мережі опублікував відео з медичного госпіталю, що знаходиться на "Азовсталі". За його словами, там усі кола пекла разом.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини