Головна Новини Суспільство події рф задовго до війни готувалася вивозити українців на свою територію: Денісова розповіла про докази
commentss НОВИНИ Всі новини

рф задовго до війни готувалася вивозити українців на свою територію: Денісова розповіла про докази

ООН та Червоний Хрест не можуть зв'язатися з українцями, яких примусово вивезли з України

17 травня 2022, 19:07
Поділіться публікацією:

Уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова провела онлайн-зустріч з Верховним комісаром ООН у справах біженців Філіппо Гранді. Ключовою темою для обговорення з очільником УВКБ ООН стала примусова депортація до росії понад 1 мільйон 300 тисяч українців, у тому числі 223 тисяч дітей. Про це Людмила Денісова повідомила у мережі.

рф задовго до війни готувалася вивозити українців на свою територію: Денісова розповіла про докази

окупанти давно спланували вивозити українців до росії (фото з відкритих джерел)

Уповноважена зазначила, що рф задовго до повномасштабного військового вторгнення готувалася вивозити громадян України на свою територію.

"Директиви про облаштування пунктів тимчасового розміщення українців були доведені до виконання у федеральні округи держави-агресора. Я маю документальне підтвердження цьому з адресами, прізвищами відповідальних осіб, кількістю місць у кожному. Сьогодні 33% місць в пунктах рф ще не заповнені, тому вони очевидно не збираються зупинятися",- повідомила уповноважена.

УВКБ ООН та Червоний Хрест не можуть зв'язатися з українцями, яких примусово вивезли з України

" Сьогодні Управління у справах біженців не має доступу до громадян України, які утримуються в рф. Навіть укладена  з російським червоним хрестом угода не надає такої можливості. Ії реалізація обмежується передачею гуманітарної допомогти до пунктів тимчасового розміщення депортованих українців в чотирьох регіонах рф",- йдеться у повідомленні.

Верховний Комісар попрохав українську сторону надати наявні докази, які допоможуть тиснути на уряд держави-агресора, щоб змусити забезпечити доступ інституціям ООН до наших громадян та більш предметно розмовляти про їх повернення.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що окупанти обстріляли 5 населених пунктів Донеччини.









Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини