Головна Новини Суспільство події Проти нападників на журналістів "Схем" відкрили кримінальну справу
commentss НОВИНИ Всі новини

Проти нападників на журналістів "Схем" відкрили кримінальну справу

Провадження відкрили за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів

5 жовтня 2021, 14:33
Поділіться публікацією:

Через перешкоджання роботи журналістів програми "Схеми" Офіс генпрокурора відкрив кримінальну справу. Про це повідомляється на Facebook-сторінці відомства. 

Проти нападників на журналістів "Схем" відкрили кримінальну справу

Заставка програми "Схеми", фото "Суспільне"

Розслідування розпочала Голосіївська окружна прокуратура міста Києва. Провадження відкрили за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. За даними слідства, журналісти здійснювали черговий запис програми "Схеми". Вони брали інтерв'ю з керівництвом одного із банків у приміщенні установи. 

За словами журналістів, керівництво банку наказало відібрати у них камери, знищити відеозаписи та заборонити подальші зйомки.

Зараз журналістів викликали на допит для з'ясування усіх обставин справи. Тривають слідчі дії. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільниця наглядового  відомства нашої країни Ірина Венедіктова, виступаючи на зібранні в Раді Європи, на якому обговорювались  реформи органів прокуратури, зазначила, що прокуратура виплачує чималі компенсації  своїм звільненим експрацівникам. Як вона наголосила, що самі  такі компенсаційні виплати просто жахливі. Експрокурори йдуть до центрального прокурорського Офісу з виконавчими документами. Прокурорське відомство, аби не порушувати закон, перераховує їх, беручи кошти з власного бюджету. 

Також, як проінформувала Венедіктова європейську спільноту під час засідання, експрацівники поновлюються на посади не тільки зважаючи на вже здійснену реформу наглядового відомства. До цього центральний прокурорський Офіс зобов’язує рішення Верховного Суду  через проведену кілька років тому люстрацію. Генпрокурорка підсумувала, що такі працівники  відтепер обіймають посади після того, як пройдуть переатестацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини