Головна Новини Суспільство події Пожежі в будинках для літніх людей: як влада контролює ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Пожежі в будинках для літніх людей: як влада контролює ситуацію

Сфера догляду за літніми людьми потребує докорінної реформи

16 березня 2021, 16:54
Поділіться публікацією:

Напередодні в Києві сталася чергова пожежа в будинку для літніх людей. На цей раз обійшлося без жертв і постраждалих. Проте, в пам'яті ще свіжий спогад про січневу трагедію у Харкові, під час якої загинули 15 осіб.

Пожежі в будинках для літніх людей: як влада контролює ситуацію

Пожежа в будинку для літніх людей - фото з відкритих джерел

Народний депутат України IX скликання Муса Магомедов запевняє, що після трагедії в Харкові ситуацію взяли на свій особистий контроль президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Була сформована спеціальна урядова комісія, яка повинна була провести перевірку всіх будинків для людей похилого віку та відзвітувати про свою роботу до 19 лютого. Однак, за словами народного обранця, звіту не було надано:

"На жаль, уряд не вважає за потрібне виконати свою обіцянку — звіту ми так і не побачили. Як, втім, і законопроектів, а також проектів нормативних актів, які повинні були залатати дірки в законодавстві, що стосується роботи приватних будинків для літніх людей ... Нещодавно в тестовому режимі запрацював Реєстр постачальників і одержувачів соціальних послуг, але ви не знайдете в ньому комерційних установ із догляду за літніми людьми. Очевидно, що влада поки займається цією сферою лише на рівні піару: заяви є, але результатів немає, — каже Муса Магомедов.

Народний депутат впевнений, що  галузь догляду за літніми людьми потребує докорінної реформи. І тут мало буде зусиль тільки президента або уряду. Потрібен комплексний державний підхід за активної участі органів місцевого самоврядування. Адже проблеми доведеться вирішувати на всіх рівнях влади.

Раніше портал "Коментарі" розповідав про те, хто винен у пожежі в інфекційній лікарні в Запоріжжі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини