Головна Новини Суспільство події Понад 47 млн грн збитків: топ-керівників порту «Южний» затримало НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Понад 47 млн грн збитків: топ-керівників порту «Южний» затримало НАБУ

Викрито масштабну корупційну схему

28 жовтня 2020, 12:38
Поділіться публікацією:

Керівників державного підприємства Морський торговельний порт "Южний" викрили на зловживаннях у 47,5 млн грн, повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Понад 47 млн грн збитків: топ-керівників порту «Южний» затримало НАБУ

Так, 27 жовтня детективи НАБУ спільно з САП затримали 11 осіб, яких підозрюють в організації корупційної схеми. Державне підприємство зазнало мільйонних збитків. Серед організаторів схеми зазначають чинних та колишніх посадовців порту "Южний": один із заступників директора порту, ексзаступник директора порту, а також сім колишніх директорів і дві співробітниці комерційних компаній. Їм інкримінується ч. 5 ст. 191 КК України — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, при чому в особливо великих розмірах і за змовою.

Як встановило слідство, один із чинних керівників порту "Южний" разом із колишнім заступником директора та керівником приватної компанії впродовж 2017-2018 років діяли за схемою, через яку при закупівлі товарів держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн грн. Зазначається, що зловмисники були у змові. Вони контролювали весь процес закупівлі: від формування потреби у закупівлі та складання тендерної документації  до контролю за конкурентним середовищем. Так їм вдалося забезпечити перемогу в торгах компаніям, підконтрольним організаторам схеми. Слідство зафіксувало 29 таких тендерів.

Повідомляється, що посадовців затримано, вирішується питання про обрання запобіжного заходу всім учасникам злочину. Відповідно до кваліфікації, у разі доказу винуватості зловмисникам загрожує позбавлення волі на 7-12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і конфіскація майна.

Як повідомлялося, експерти оцінили ситуацію щодо боротьби з корупцією в Україні: що влада робить не так.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини