Головна Новини Суспільство події Помер зірка французької естради та автор хіта "Сніги Кіліманджаро"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер зірка французької естради та автор хіта "Сніги Кіліманджаро"

Співак, чий хіт 1960-х років розійшовся тиражем понад 25 мільйонів копій, помер у віці 80 років

25 липня 2024, 19:30
Поділіться публікацією:








Французький шансоньє Паскаль Данель помер у віці 80 років. Про це повідомив його менеджер Крістіан Джауме. Артист пішов із життя в ніч на 24 липня у лікарні після проблем із серцем. Син Данеля, Жан-П'єр, розповів, що перед смертю його батько мав серцевий напад і йому зробили складну операцію.

Помер зірка французької естради та автор хіта "Сніги Кіліманджаро"

Помер відомий французький співак Паскаль Данель

Данель розпочав свою кар'єру як гітарист у рок-групі. У 1966 році він випустив пісню "La plage aux romantiques", яка принесла йому популярність у різних куточках світу. Його найвідоміша пісня "Снігу Кіліманджаро" була випущена того ж року, перекладена шістьма мовами і продана тиражем понад 25 мільйонів копій. Ця пісня, натхненна розповіддю Ернеста Хемінгуея, стала відомою у всьому світі.


Паскаль Данель все життя присвятив музиці. Він виступав на сценах у всьому світі і часто з'являвся на телебаченні. Його музика та творчість залишили значний слід в історії французької культури.                                                                        

Смерть Паскаля Данеля викликала велику смуток серед його друзів, колег та шанувальників. Він був не лише талановитим артистом, а й людиною з великим серцем. Його пісні житимуть у пам'яті його шанувальників і продовжуватимуть надихати майбутні покоління.              

Читайте також на порталі “Коментарі” — 16 липня помер український актор театру та кіно Дар'юш Есламі, широко відомий за роллю школяра в серіалі "Слуга Народу". На момент смерті артистові було лише 24 роки. Повідомлення про його раптову смерть з'явилося на сторінці Театру на Подолі в Instagram, де Есламі працював останні роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини