Головна Новини Суспільство події Помер Пол Александер: людина, яка прожила 70 років в залізних легенях
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер Пол Александер: людина, яка прожила 70 років в залізних легенях

Пол Александер, який став відомий завдяки тому, що більшу частину свого життя прожив в апараті схожим на бочку, помер у віці 78 років.

13 березня 2024, 13:25 comments1295
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пол Александер провів більшу частину свого життя в "залізних легенях". Цей пристрій сьогодні викликає жах у людей, однак він дозволив Полу пережити поліомієліт у віці 8 років та подарував ще 70 років життя. На початку березня Пол Александер захворів на коронавірус та був терміново госпіталізований до лікарні, де помер у віці 78 років.

Помер Пол Александер: людина, яка прожила 70 років в залізних легенях

Помер Пол Александер. Фото з відкритих джерел

До ери вакцин багато пацієнтів боролись з наслідками важких хвороб, зокрема і поліомієліту. Деякі з них не могли дихати самостійно через параліч м'язів. У 1950-х роках єдиним порятунком був апарат схожий на бочку, який отримав назву "залізні легені". 

Хворі могли лише лежати та чекати на покращення свого стану. З тих кому пощастило вижити через деякий час могли повертатись до нормального життя, тоді як іншим доводилось решту життя знаходитись у "залізних легенях". Одним з таких був Пол Александер, який захворів на поліомієліт у 1952 році у віці 8 років та прожив у "залізних легенях" 70 років.

Попри труднощі викликані станом здоров’я Пол Александер закінчив юридичний факультет та почав працювати за своїм фахом. В молодості чоловік міг залишати апарат на кілька годин, однак згодом самостійно дихати Александер практично не міг, тому став ув’язненим до бочки.

Через свою унікальність Пол Александер став популярним та отримав увагу преси. Крім того, чоловік ділився історіями зі свого життя в TikTok, відповідав на питання прихильників та розповідав про свій стан здоров’я. На його сторінку підписано понад 300 тис. осіб.

В одному з останніх записів його колега повідомив, що Александер отримав позитивний тест на COVID-19 та був госпіталізований до лікарні. Згодом стало відомо, що 78-річний Пол Александер помер 12 березня через ускладнення викликані коронавірусом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер американський музикант Ерік Кармен. Його кульовий музичний хіт відомий усім.

Також "Коментарі" писали, що у ВООЗ назвали кількість життів, які врятувала вакцина від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини