Головна Новини Суспільство події Помер легендарний сценарист та автор "Китайського кварталу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер легендарний сценарист та автор "Китайського кварталу"

У віці 89 років помер відомий американський сценарист Роберт Таун

3 липня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

Відомий американський сценарист Роберт Таун помер у віці 89 років. Він пішов із життя у своєму будинку в Лос-Анджелесі, перебуваючи у родинному колі. Роберт Таун був відомий своїми роботами у кінематографі, серед яких найзнаменитішими стали "Китайський квартал", "Шампунь" та "Остання деталь". За свою кар'єру він отримав престижну премію Оскар та визнання у світі кіно.

Помер легендарний сценарист та автор "Китайського кварталу"

Помер відомий американський сценарист Роберт Таун

Роберт Таун, який народився в 1934 році, почав свою кар'єру в 1960-х і швидко став одним з провідних сценаристів Голлівуду. Він відомий своїм умінням створювати запам'ятовуються історії та персонажі. Фільм "Китайський квартал", який приніс йому Оскар, досі вважається одним із найкращих прикладів неонуара.

Таун також написав сценарій до мелодрами "Запитай у пилу", заснованої на романі Джона Фонте. Цей фільм, як і інші його роботи, отримав високу оцінку від критиків за щирість та глибину сюжету.

Друзі та колеги Роберта Тауна пам'ятають його як талановитого та пристрасного кінематографіста. Лі Грант, актор і друг сценариста, сказав: "Життя Роберта було так само повним і оригінальним, як і історії, які він створював."

Смерть Роберта Тауна є великою втратою кіноіндустрії. Його спадщина, залишена у його фільмах, продовжуватиме надихати покоління кінематографістів та глядачів.

Раніше "Коментарі" писали, що відомий канадський актор Дональд Сазерленд помер у віці 88 років. Його смерть підтвердив син Кіфер Сазерленд. Сазерленд відомий своїми майже 200 ролями в кінематографі, включаючи такі значущі фільми як "Голодні ігри", "Шість ступенів відчуження" та "Пограбування по-італійськи". Він також зіграв значні ролі у фільмах, що досліджували темні сторони людської натури, таких як "XX століття" та "Орел приземлився".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини