Головна Новини Суспільство події Помер Дмитро Капранов, один з братів Капранових
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер Дмитро Капранов, один з братів Капранових

На 57 році життя помер український письменник Дмитро Капранов.

16 квітня 2024, 14:41
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Український письменник, блогер та громадський діяч Дмитро Капранов помер 16 квітня 2024 року у віці 56 років. Про його смерть повідомив рідній брат Віталій Капранов.

Помер Дмитро Капранов, один з братів Капранових

Брати Капранови. Фото з відкритих джерел

На сторінці у Facebook "Брати Капранови" з’явилось повідомлення про смерть Дмитра Капранова.

"Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро. Коли і де прощання, напишу завтра. Все решта скасовується, пробачте", — йдеться в повідомлені.

Дмитро Капранов, як і Віталій народився 24 липня 1967 року в селі Дубоссари, нині територія Молдови. Дитинство братів Капранових пройшло в Очакові на Миколаївщині.

Обидва брати згодом вступали до інституту в Росії, де у 90 організували потужний рух української діаспори. Капранови видавали українську газету "Тинди-ринди" та журнал української фантастики "Брати". Згодом, вони почали працювати над своєю першою книгою "Кобзар 2000", яку завершили у 1998 році в Києві. Через проблеми з публікацією книжок брати Капранові створили власне видавництво "Зелений пес", яке видало понад 60 книг.

У вересні 2019 року брати Капранови створили свій YouTube-канал "імені Т. Г. Шевченка", на якому розповідають про історію України. А з початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року письменники брати Капранови долучились до лав полку "Азов".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що помер найстаріший чоловік у світу. На момент смерті йому було 114 років.

Також "Коментарі" писали про смерть українського політика та колишнього голови Закарпатської обласної адміністрації Геннадія Москаля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини