Головна Новини Суспільство події Поліція ліквідувала наркокартель, учасники якого заробляли 350 мільйонів гривень щомісяця (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція ліквідувала наркокартель, учасники якого заробляли 350 мільйонів гривень щомісяця (ОНОВЛЕНО)

Злочинці виготовляли та продавали через канали в месенджері психотропи

сьогодні, 10:57
Поділіться публікацією:

Наркокартель, який діяв у 20 областях України, та заробляв сотні мільйонів гривень щомісяця, ліквідувала Національна поліція України. Такі попередні дані розслідування опублікував міністр МВС України Ігор Клименко, інформує портал "Коментарі".

Поліція ліквідувала наркокартель, учасники якого заробляли 350 мільйонів гривень щомісяця (ОНОВЛЕНО)

Слідчі дії. Фото: Ігор Клименко

Міністр повідомив, що урамках цієї гучної справи було проведено понад 230 обшуків у 20 регіонах країни. Більше 60 людей було затримано.

Ліквідовано 19 нарколабораторій, у яких щомісяця виробляли майже тонну амфетаміну та Альфа-PVP.

За даними міністра, дохід зловмисників сягав більше 350 мільйонів гривень на місяць.

"Такою має бути боротьба з незаконним обігом наркотиків: системною та першочергово націленою на тих, хто забезпечує пропозицію", – наголосив Клименко.

Поліція ліквідувала наркокартель, учасники якого заробляли 350 мільйонів гривень щомісяця (ОНОВЛЕНО) - фото 2
Поліція ліквідувала наркокартель, учасники якого заробляли 350 мільйонів гривень щомісяця (ОНОВЛЕНО) - фото 3
ОНОВЛЕНО: 
За даними прокураутри, учасники однієї із наркоорганізацій налагодили контрабандний канал поставки прекурсорів з Польщі на спеціально облаштовані склади. Там їх фасували і постачали пʼяти іншим наркокартелям, які виготовляли Альфа-PVP та амфетамін в Київській, Одеській, Миколаївській, Кіровоградській, Житомирській, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Звідти наркотики розповсюджували по всій Україні за допомогою "мастеркладів" та приватних логістичних компаній з використанням ботоферм й Телеграм-каналів.

Ботоферми діяли як інструмент анонімного управління великою мережею аккаунтів для збуту наркотиків та відмивання коштів через криптобіржі. Це дозволяло реєструвати численні облікові записи в месенджерах, платіжних системах та на криптобіржах, зберігаючи анонімність і заплутуючи сліди фінансових транзакцій. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

50 прокурорів Хмельниччини оформили "інвалідність" з допомогою голови МСЕК Крупи

Журналісти розслідують справу корупційної схеми на Хмельниччині, де "штампували" ухилянтів та заробляли на цьому мільйони доларів. Прокуратура не могла виявити цю жахливу схему по причині прямої причетності до неї. Тому справою зайнялася ДБР. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, інформує портал "Коментарі".

"При обшуку співробітниками Державного бюро розслідувань на робочому місці Т.Крупи у обласній МСЕК було знайдено 104 тисячі доларів, які у період 2-4 жовтня Крупа отримала з 30 громадян, тобто приблизно по 3-4 тисячі доларів з однієї особи за отримання свідоцтва про інвалідність. Корупційна схема працювала щоденно та масово, у порядку живої черги.

Більшість громадян, які принесли хабарі останнім часом – жінки. Суть схеми в тому, що при наявності жінки-інваліда її чоловік оформлює собі догляд за інвалідом і таким чином автоматично виключається з числа придатних до мобілізації. І статистика ухилянтів приховується, бо нікому не кинеться в очі, що інвалідність оформлюють жінки. Корупція стала інструментом антидержавних дій в області — для зриву мобілізації", – зазначив Бутусов.

Навіщо прокурорам інвалідність – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини