Головна Новини Суспільство події Поламані дерева та зірвані дахи: в Україні буревій накоїв лиха
commentss НОВИНИ Всі новини

Поламані дерева та зірвані дахи: в Україні буревій накоїв лиха

В десяти областях через негоду знеструмлено майже 350 населених пунктів

18 січня 2022, 19:30
Поділіться публікацією:

Буревій, що прокотився територією  нашої країни, завдав чималих збитків та наробив лиха. Сильний вітер руйнував покрівлі та ламав дерева. Крім того, сотні населених пунктів, через пошкоджені лінії електропередач, залишились без електричного освітлення. Про це інформують працівники пресслужби ДСНС країни.

Поламані дерева та зірвані дахи: в Україні буревій накоїв лиха

Стихія в Україні (фото з відкритих джерел)

 Так, в Івано-Франківській області буревій зірвав покрівлю одного з місцевих осередків культури площею 30 кв. метрів. Добре, що  в цей час не постраждали люди.

 В місті Чернівці вітрюган завдав пошкоджень покрівлі житлової будівлі площею 60 кв. м та зруйнував дах на торгово-офісному приміщенні площею 150 кв.м. Так само, буревій  зняв покрівлю загальноосвітньої школи  в населеному пункті  Валя Кузьміна  на території області. Також на Буковині  розпилили  та прибрали деякі повалені дерева.

 В містечку  Кіцмань  буревій поруйнував частину покрівлі на місцевій лікарні. Зараз робітники  проводять на цьому об’єкті відновлювальні роботи.

Також українські  рятувальники інформують, що з причини сильної негоди  349 сіл, селищ та міст  в Україні  не мають тепер  електричного освітлення.

Так само, буревій добряче  нашкодив в місті Одеса. Тут через сильні  пориви шквалу  впали 15 дерев та світлофор. Про це інформує  пресслужба Одеської мерії. В повідомленні зазначено, що станом на 11:00 на території міста  впало 15 дерев, з них 13 вже розпиляли та вивезли.

Поривів буревію не витримав світлофор на одній з вулиць  Одеси. Світлофорний комплекс  мерія планує за день-два поновити. Через буревій та сильні пориви вітру представники міської  влади просять  городян поки обмежити свої переміщення та поїздки, не лишати автомашини під деревами і лініями електропередач.

Разом з тим, електрики немає в 93 населених пунктах Київщини,68 населених пунктах Житомирщини, 57 населених пунктах Тернопільщини, 42 населених пунктах Чернігівщини, 31 населеному пункті Львівщини, 29 населених пунктах Хмельниччини, 18 населених пунктах Буковини, 6 населених пунктах Кіровоградщини, 3  населених пунктах Закарпаття, 2 населених пунктах Волині. Аби швидше повернути людям зручності, над відновленням електропостачання працюють виїзні бригади  місцевих обленерго.

Тільки протягом цієї доби підрозділами  ДСНС вже  розпилені та прибрані понад 20 повалених  дерев  та здійснені  кілька буксируваннь автомобілів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у Рівненській області стихія накоїла лиха.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини