Головна Новини Суспільство події Поблизу Запоріжжя лютує африканська чума свиней
commentss НОВИНИ Всі новини

Поблизу Запоріжжя лютує африканська чума свиней

У Запорізькій області проводиться епізоологічне розслідування спалаху африканської чуми свиней

31 серпня 2021, 11:06
Поділіться публікацією:

В місті Молочанськ, що знаходиться у Запорізькій області, проводиться розслідування щодо причин спалаху африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області.

Поблизу Запоріжжя лютує африканська чума свиней

Карантин з приводу АЧС, фото: сайт Держпродспоживслужби у Запорізькій області

"В ході  розслідування встановлено, що в місці спалаху знаходилось 10 голів свиней,  з них загинула 1 голова, яка підозрювалась у захворюванні на АЧС. Фахівці  Держпродспоживслужби провели відбір патматеріалу для дослідження на АЧС у лабораторії", — йдеться у повідомленні.

Дане ветеринарне захворювання відноситься до вірусних гостроінфекційних і є дуже життєздатним – в замороженному м’ясі частки вірусу можуть зберігатись до трьох років.

Саме через це, при найменшому прояві АЧС оголошується карантин, проводиться ретельна дезінфекція повітря, транспортних засобів, сільскогосподарських приміщень.

Якщо це не допомагає, може йти мова про повне винищення поголів’я свиней та утилізацію цього м’яса, адже АЧС є невиліковною хворобою, від якої ще навіть не винайшли вакцину.

Зазначимо, що АЧС не переходить від свині до людини, але приносить значну економічну шкоду, винищуючи цілі господарства.  

Раніше "Коментарі"повідомляли, що за даними Держпродспоживслужби, близько чверті українських шкіл ігнорують норми здорового харчування при формуванні раціону школярів. Серед претензій до шкільного харчування – надмірне використання солі, жирів, цукру та відсутність орієнтованості на дітей із особливими харчовими потребами, зумовленими станом здоров’я.  Є до половини шкільних їдалень України і питання щодо матеріально-технічного стану приміщень, де готують шкільні обіди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини