Головна Новини Суспільство події Під Сумами знайшли незаконне звалище медичних відходів - тестів на Covid-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Сумами знайшли незаконне звалище медичних відходів - тестів на Covid-19

Люди побоюються біологічної катастрофи

9 грудня 2020, 15:58
Поділіться публікацією:

Під Сумами в населеному пункті під назвою Старе село місцеві жителі знайшли незаконне звалище медичних відходів — тестів на Covid-19. Тепер люди побоюються біологічної катастрофи.

Під Сумами знайшли незаконне звалище медичних відходів - тестів на Covid-19

Як повідомляють соціальні мережі, громада здала в оренду територію бізнесменові, який своєю чергою передав її в суборенду сортувальної компанії. Спочатку там дійсно проводилася сортування пластику, як і було передбачено документами.

Однак, зі слів місцевих жителів, в кінці жовтня туди фурами почали звозити медичні відходи: шприци в крові, маски, коробки з-під антисептиків. Після того як люди забили на сполох, орендодавець розірвав договір з компанією і зник з поля зору. Водночас величезна кількість небезпечного сміття триває перебувати на території села.

"Якщо в пробірках відходи, пов'язані з коронавірусом — це екологічна катастрофа місцевого значення", — скаржаться жителі населеного пункту.

Під Сумами знайшли незаконне звалище медичних відходів - тестів на Covid-19 - фото 2
Під Сумами знайшли незаконне звалище медичних відходів - тестів на Covid-19 - фото 3
Під Сумами знайшли незаконне звалище медичних відходів - тестів на Covid-19 - фото 4

Як раніше повідомляли "Коментарі", в Україні планують карати за застосування пластикових упаковок. Екологічний комітет рекомендує парламенту цілком і повністю заборонити їх використання. У законопроекті прописано, що забороні підлягають надлегкі пластикові пакети; легкі пластикові пакети, товщиною до 50 мкм;  пластикові пакети, що розпадаються на оксобіоматеріали. В той самий час для упаковки м'ясних і рибних продуктів, а також круп, борошна та цукру, будуть введені в обіг пластикові пакети розмірами не більше 22,5х34,5х45см.

Крім того, міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про внесення деяких змін до алгоритму тестування на коронавірус. Крім того, стало відомо, що збільшиться коло осіб, які будуть проходити дослідження на COVID-19. Це безпосередньо пов'язано з початком використання тестів на антиген.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини